Erik Wahrolén ute ur Robinson: Besviken på produktionen

Erik Wahrolén ute ur Robinson: "Besviken på produktionen"

  • C More
Uppdaterad 09 maj 2023 kl. 08:05 | Publicerad 07 maj 2023 kl. 22:05

Deltagaren berättar för Filmtopp

Vi har nu fått se Erik Wahrolén röstas ut ur "Robinson" 2023. I ett samtal med Filmtopp sorterar han sina sina tankar runt händelseförloppet, och yttrar samtidigt besvikelse över produktionen.

Deltagarna i Robinson 2023 har nu spenderat hela 30 dagar på ön och det börjar täras på relationer. Erik Wahrolén har tappat tilliten till Pernilla Block efter att hon har svikit honom mer än en gång och även börjat spela fult och sprida lögner om folk. Andra deltagare har också fått vind om Pernillas ryktesspridande och börjar också känna att hon inte är pålitlig. Det börjar tasslas om hon borde röstas ut i kvällens Öråd även fast Erik har inofficiellt stått näst på tur ett tag nu.

Innan Örådet ska dock fyra deltagare tävla om sin rösträtt tillbaka. Dessa är ErikMarkus EdenskyChristopher Da Silva och Sanna Strand. I en tävling där det krävs balans och ett bollsinne av deltagarna kommer vinnaren att få en rösträtt till sig själv och en att ge bort. Markus och Erik har mest att förlora här och därför blir Erik väldigt besviken när han åker ut först. Men Marcus känner sig säker genom hela tävlingen och vinner till slut sin rösträtt tillbaka. Den andra rösten ger han till Erik. 

Erik Wahrolén får rösträtt tillbaka i Robinson 2023
Foto: TV4.

Erik Wahrolén ute ur Robinson 2023 – yttrar besvikelse mot produktionen

Nu har de två starkaste deltagarna, som också anses som de största hoten, sin rösträtt tillbaka. Och Marcus, tillsammans med Dennis Boelius, har även immunitet under kvällens Öråd. Anders Lundin frågar alla hur de känner under kvällen och Erik är då ärlig med att han inte litar på Pernilla och hennes lögner längre. Och trots att de andra också börjar tröttna på Pernilla blir det Erik som slutligen blir utröstad. 

Erik ser närmast hämndlysten ut när han tackar för sig. I ett samtal med Filmtopp delar Erik med sig om känslorna runt att resan i Robinson 2023 nu kan vara över: 

Det har pratats illa om mig bakom min rygg nästan hela vägen. Den här bilden ni fick uppmålad om att jag var en liten hund bakom Amanda, det var inte produktionen som låg bakom den, utan ord som sagts av andra deltagare, och det har faktiskt inte varit sant. Jag har varit den personen som ni ser nu på stranden hela tiden. Jag är väldigt lugn och jag gillar att ta hand om dem runt om mig. Det är därför det ibland var lite jobbigt för mig att behöva höra grejer som sades om mig, att jag var personlighetsförändrad och svår, säger Erik.

Erik gillar inte hur produktionen fick honom att tro på förändrat läge med sammanslagningen:

– Jag har alltid försökt vara snäll och rak mot dem för jag vet vad det handlar om, Robinson är ett jobb för dem. Men jag blev faktiskt ganska besviken på dem när vi kom till sammanslagningen och de sa att vi skulle få stå på egna ben och fightas om rösträtt. Ingenting förändrades. 

Erik Wahrolén ute ur Robinson: "Besviken på produktionen"
Foto: TV4.

"Sköttes inget bra"

Ja, den här säsongen har relationsbyggen visat sig vara väldigt viktiga för överlevnad. Det här med en stor pakt, som vi ser med tjejerna idag, gör det därför väldigt svårt för någon utanför den att överleva en längre tid. Erik, som blev uppmuntrad att fortsätta in i sammanslagningen, kände sig därför besviken på produktionen:

– Jag hade väldigt många tankar. Ska jag ta ut mig själv till Gränslandet? Ska jag ge immunitet till Marcus? Och de bara "Nej, men Erik, kämpa vidare, nu kommer du att stå på egna ben.” Men när jag kommer dit står jag där mot BB-pakten, samtidigt har Dennis och Oskar vänt sig dit. Det fanns ingen utväg för mig och det var frustrerande. Det sköttes inget bra, produktionen borde inte ha sagt som de sa till mig att det inte var så. Var hellre ärliga mot oss. 

Borde produktionen jobba hårdare med att jämna ut oddsen i ett sånt läge?

– Jag vet inte om det ligger på dem att göra det, men var åtminstone raka mot oss och tänk på hur ni talar och hur ni visar saker. Man är ändå hungrig och utsatt. Det blir svårt att kunna ta vissa såna grejer. Lägger man fram att det äntligen är slut på det sociala spelet för någon som varit med om det jag varit med om… man kan bli lite frustrerad ibland, säger Erik.

Pernilla Block i Robinson 2023
Pernilla Block. Foto: TV4

Erik berättar om relationen till Pernilla i dag

Erik Wahrolén kommer nu att få en ny chans in i Robinson genom Gränslandet. Men innan han åker ger han Pernilla Block en blodshämnd, vilket betyder att hon nu redan har en röst på sig inför nästa Öråd.

– För många spel, för många lögner, ger Erik som motivation för hämnden.

För Filmtopp berättar han hur relationen till Pernilla ser ut i dag:

– Jag har inget illa att säga om någon deltagare, men helt ärligt så har jag ingen relation till henne och jag har heller inte något behov av det. Jag tycker att hon tog väldigt mycket av det hon sa i spelet lite för långt, och hon var alldeles för hård mot Amanda. Jag känner inte riktigt att det är den energin jag behöver omkring mig. All kärlek till henne och jag hoppas verkligen att allt går bra, men det finns inget att hämta därifrån.

I Gränslandet återförenas Erik med Amanda Eliasson och Dennis Johansson, något som han känner sig optimistisk inför.

– Det känns fantastiskt. Jag vill ju vara kvar i Robinson och jag vill vinna. Men om jag hade åkt dit endast därför, så hade jag spelat det sociala spelet och då hade jag inte kunnat visa mig ärlig. Det är jättetråkigt att åka ut, men jag och Amanda har sådan trygghet i vår vänskap. Att få tala ut om saker med folk som jag vet inte bara vill hugga mig känns väldigt bra, säger Erik till Filmtopp.

Du följer "Gränslandet" och "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL