Elitstyrkans hemligheter 2023 – svåra utmaningar i säsongsavslutningen

Elitstyrkans hemligheter 2023 – svåra utmaningar i säsongsavslutningen

  • C More
25 maj 2023 kl. 08:05

Fem rekryter återstår i utmaningen

Det var 18 rekryter i början av säsongen. Nu står endast fem kvar som kommer att pressas in i det sista för att visa vilka av dem som har vad som krävs för att bli en del av elitstyrkan.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur säsongsavslutningen av Elitstyrkans hemligheter 2023. Läs ej vidare om du vill undvika spoilers!

I det sista avsnittet av säsongen står endast fem rekryter kvar i Elitstyrkans hemligheter 2023. Efter att ha startat ut som 18 rekryter har en efter en nötts bort av olika skäl. De återstående rekryterna kommer att sättas på prov med flera utmaningar under dagen för att se vilka av dem som är bäst lämpade för elitstyrkan.

Elitstyrkans hemligheter 2023 rekryt nummer 13
Foto: TV4.

Rekryterna testas i den iskalla forsen

Tidigt börjar den första utmaningen. På instruktörens kommando ska rekryterna hoppa en efter en i den iskalla forsen för att sedan rabbla upp det internationella alfabetet. Under uppgiften framhävs det att det är viktigt att lyssna på instruktionerna, något rekryt nummer 13 har haft svårt med sedan tidigare. Även denna gång hoppar rekryten ned i vattnet innan instruktören säger okej. Detta gör att han anses opålitlig och måste lämna in sitt nummer.

Nästa utmaning är mindre fysiskt krävande. Rekryterna ska svara på frågor instruktören ställer om deras medrekryter – frågor som "vem i gruppen är ödmjukast" och "vem i gruppen litar ni minst på". Rekryt nummer 5 anses minst pålitlig av alla i gruppen och blir senare kallad till förhör med instruktörerna. Instruktörerna anser att nummer 5 bär en fasad och menar att det kan vara en fara om gruppen inte litar på honom. Därför blir även nummer 5 tvungen att åka hem.

Elitstyrkans hemligheter 2023
Foto: TV4.

Fem har blivit tre – den svåraste utmaningen väntar

Med bara tre rekryter kvar är det dags för den kanske svåraste utmaningen för dagen. Med bara ett rep ska rekryterna gå upp längs en hal bergvägg. De två första klarar det på god tid men rekryt nummer 14 har svårt att få fotfäste och kommer aldrig upp. Hon får underkänt i uppgiften och får därmed lämna in sitt nummer. 

Elitstyrkans hemligheter 2023 rekryt nummer 14
Foto: TV4.

En sista utmaning väntar

Den sista utmaningen består av att marschera med packning och bensindunkar som sammanlagt väger 62 kilo. Detta gör de två sista rekryterna i över 40 minuter.

Elitstyrkans hemligheter 2023 vinnare
Foto: TV4.

Rekryt nummer 10 och nummer 12, Torstein och Thomas, samlas sedan framför instruktörerna. Båda två har ansetts starka sedan början av programmet och bägge klarar uttagningen.

– Jag är så otroligt tacksam för de här dagarna, det är de bästa dagarna av mitt liv, säger en emotionell Thomas.

Rekryterna har nu stått ut med intensiva prövningar under åtta dygn och kan stolt säga att de klarade sig igenom allt.

Se finalen av "Elitstyrkans hemligheter" 2023 den 25 maj på TV4 och TV4 Play.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL