Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Deceit säsong 2?

Deceit säsong 2?

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
21 november 2021

Lite talar för att vi får mer av kriminaldramat

Alla avsnitt av den brittiska polisserien Deceit kommer nu till C More. Kommer vi att få se mer av den längre fram? I dagsläget känns det inte särskilt troligt.

Channel 4:s nya brittiska kriminaldrama Deceit hade sin internationella premiär i somras och nu finns den att bingea på C More. Serien följer polisens kontroversiella bevakning av mördaren Rachel Nickell år 1992, där de lät den kvinnliga polisen Sadie Byrne vara bete genom att inleda en relation med honom. Kommer vi att få se mer av serien framöver? Detta vet vi om Deceit säsong 2.

Så kan vi få se Deceit säsong 2

Än så länge finns det inga uppgifter om att Channel 4 förnyar serien med en andra säsong. Det finns heller inte särskilt mycket övrigt som pekar på att så blir fallet. Inte bara är produktionen utformad som en miniserie, den bygger på ett verklighetsbaserat fall vars historia den berättar klart från början till slut. 

Det finns däremot en möjlighet att utveckla serien till en antologi och därmed göra säsonger som bygger vidare på temat verklighetsbaserade undercover-berättelser. Men för att detta ska motiveras behöver det finnas ett stort intresse för serien.

Hur serien tagits emot

Vad gäller dess mottagande är den brittiska kritikerkåren imponerad, inte minst tungviktaren The Guardian som framförallt hyllar skådespeleriet. Likaså ger Daily Mail serien massvis med beröm, men understryker att den inte är av tillräcklig blockbuster-anda för att slå brett. Och mycket riktigt är det tydligt att serien inte fångat ett större globalt intresse. Under de månader som serien funnits ute har den blott 2 000 röster på IMDb med betyget 6.9/10. Att den inte slagit sig igenom bruset ännu kan bero på bristen av stjärnskådisar.

Det återstår att se ifall intresset för serien tar sig nu när den kommer till Norden och C More. Men i dagsläget är det lite som talar för att vi får se "Deceit" säsong 2.

NÄSTA ARTIKEL