Daniel Norberg ny programledare i Bingolotto

Daniel Norberg ny programledare i Bingolotto – då tar han över

  • C More
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 15:06 | Publicerad 23 augusti 2023 kl. 13:00

Lotta Engberg får nytt sällskap i Bingolotto

Lotta Engberg får en ny radarpartner i Bingolotto framöver. På söndag den 27 augusti tar Youtube-kändisen och tv-profilen Daniel Norberg officiellt över som programledare efter att Stefan Odelberg tackat för sig.

Artikeln publicerades ursprungligen 2023-04-13 och uppdaterades 2023-08-23.

De senaste tre säsongerna av Bingolotto har programledaren Lotta Engberg fått stöd av Stefan Odelberg för att guida tittarna genom programmet. Men från och med söndagen den 27 augusti kommer Engberg att få en ny radarpartner vid sin sida. Via ett pressmeddelande har det annonserats att Daniel Norberg tar över efter Odelberg.

Daniel Norberg är bland annat känd från program som Mumbo Jumbo, Idol, Let's Dance, Masked Singer och Melodifestivalen. Det stora genombrottet kom dock genom Youtube, där hans gemensamma kanal med brodern Emil Norberg har över 100 miljoner visningar.

Daniel Norberg ny programledare för Bingolotto
Foto: Rosie Alm / TV4.

Daniel Norberg ny programledare i Bingolotto: "Ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag"

I pressmeddelandet från Folkspel framgår det att Daniel Norberg kommer att inleda sitt uppdrag som programledare för Bingolotto i samband med höstpremiären söndagen den 27 augusti. Norberg har dock axlat en roll för Folkspel redan under våren, då han lett de digitala högvinstdragningarna för Sverigelotten på Folkspels kanaler.

– Att det är ett mycket ärofyllt och viktigt uppdrag inser jag inte minst då jag får berättat för mig att Folkspel sedan starten 1991 betalat ut över 17,5 miljarder till föreningslivet som sålt lotter. Det är oerhört mycket pengar som verkligen gjort skillnad för vår unika folkrörelse, säger Daniel Norberg i pressmeddelandet.

Även Lotta Engberg uttalar sig om det kommande sällskapet hon kommer att få av Norberg:

– Efter tre magiska år med Stefan hälsar jag nu Daniel varmt välkommen in i bingofamiljen.

Stefan Odelberg, som alltså kommer att lämna över stafettpinnen till Norberg, tackar för stödet han fått som programledare för Bingolotto:

– Att ha fått programleda Bingolotto igenom en pandemi, ett 30-årsjubileum och en rekorduppesittarkväll är fantastiskt, stort tack till all publik och för förtroendet från Folkspel, säger Stefan.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL