Bröderna Noréns underbara resa på TV4 – så var första avsnittet

Bröderna Noréns underbara resa på TV4 – så var första avsnittet

  • C More
Sofie Landgren
08 maj 2023 kl. 22:05

Musik, syskonkärlek och varma möten

Gustaf och Viktor Norén ger sig ut på en musikalisk roadtrip genom Sverige. Tolv städer finkammas efter sköna människor som sjunger, rappar, spelar harpa eller besitter annan musikalisk talang som bör uppmärksammas. Målet är att tillsammans skapa en ny skiva!

Premiär för bröderna norens underbara resta på TV4
Bröderna Norén. Foto: TV4, C More.

Premiär för kanske Sveriges mysigaste program – Bröderna Noréns underbara resa

Den 8 maj har Bröderna Noréns underbara resa premiär på TV4 Play och TV4, ett program som helt och hållet går ut på att skapa musik. I den här programserien får vi se när bröderna Gustaf och Viktor Norén ger sig ut på en musikalisk roadtrip genom Sverige. Resan går från norr till söder när bröderna dammsuger landet i jakt på spännande personer att skapa musik tillsammans med. Tolv städer finkammas efter sköna människor som sjunger, rappar, spelar harpa eller besitter annan musikalisk talang som bör uppmärksammas.

Bröderna har inte gjort en gemensam roadtrip på över 30 år men nu är det äntligen dags. Första stoppet blir hos mamma och pappa som är lite oroliga över hur de ska klara av att sitta så tätt och länge i samma bil och spendera så pass mycket tid med varandra. Väl på plats får vi tittare en inblick i deras uppväxt, hur Viktor var med och startade bandet Sugarplum Fairy och hur Gustav inte ville vara sämre han utan han gick och startade bandet Mando Diao.

Premiär för Bröderna Noréns underbara resa
Foto: Mastiff / TV4.

Högt tempo utan att det känns stressigt

I första avsnittet stannar bröderna för att få en inblick i Eva och Bengts musikaliska liv i Stockholm. Eva är en pensionerad lärare och hennes man Bengt jobbar som ekonom. På fritiden har de en passion för att skapa musik tillsammans. Bengt står för tonsättandet och Eva står för texterna, och deras metod om att först skapa tonerna och i andra hand sätta texten är något som bröderna förbryllas över. De brukar nämligen göra helt tvärt om, först text och sedan tonsätta. De tar med sig "Bengt & Eva-metoden" och drar sig raskt vidare till nästa stop, vokal-gruppen Voices of Jämtland. Voices of Jämtland är en vokal-grupp med 6 sångare som kommer från byarna runt om Åre och inriktar sig främst mot flerstämmiga visor och acapella.

De tar sig vidare in till Åre centrum där de möter en mängd olika människor i jakt efter den perfekta melodin till en sommarsång. Efter en rad musikaliska möten på torget tar de sig vidare ut till Voices of Jämtlands-medlemmen Michaela Fröstad Askegren landställe. Det är under vistelsen hos Michaela magin slår till ordentligt och redan dagen efter står säsongens första låt klar.

Alla låtar från programmet finns tillgängliga på Spotify kl 21:00 på måndagen den 8 maj.

Premiär för bröderna noréns underbara resa
Foto: Mastiff / TV4.

Vackra vyer, varma möten och syskonkärlek

Av första avsnittet att döma så lär det här programmet faktiskt leva upp till sin titel och bli just en underbar resa. Dynamiken mellan Viktor och Gustav är precis så man tänker att det skall vara mellan två bröder. Det diskuteras, tjafsas, bjuds på intern-skämt, olikheter och syskonkärlek. De har båda glimten i ögat och deras Borlänge-dialekt gör att mysfaktorn blir extra hög.

Efter första avsnittet så kan man i vart fall fastställa en sak och det är att bröderna Norén har en fantastisk känsla när det kommer till att skapa musik. Det är näst intill häpnadsväckande att se hur lätt det är för dem att skapa ljuvliga toner tillsammans med vackra texter tack vare inspirationen de får från människorna de möter under resan.

Det bjuds på vackra vyer över Sveriges landskap, fina möten mellan människor, brödernas härliga syskon-dynamik och musikupplevelser som faktiskt inte går att jämföra med något annat.

Tycker du om "mys-TV" när den är som bäst? Ja, då skall du definitivt inte missa Bröderna Noréns underbara resa som har premiär på TV4 den 8 maj.  

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL