Är Vanna Rosenberg Magiska Boken i Masked Singer 2023?

Är Vanna Rosenberg Magiska Boken i Masked Singer 2023?

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad 20 maj 2023 kl. 13:05 | Publicerad 14 april 2023 kl. 07:04

Filmtopp samlar ledtrådar och gissar!

Det har blivit dags att ta reda på vilka som gömmer sig bakom maskerna i årets säsong av "Masked Singer" 2023 på TV4. Här kommer alla ledtrådar som pekar på vem som gömmer sig i den Magiska Boken. Är svaret Vanna Rosenberg?

Magiska Boken i masked singer 2023
Foto: TV4, C More.

Är Vanna Rosenberg den Magiska Boken i Masked Singer 2023

Få svenskar har nog missat att årets säsong av Masked Singer 2023 är i full rullning på TV4. En av maskerna som tog sig vidare efter sitt första framträdande är den den Magiska Boken, och vem är det som gömmer sig inuti dräkten? Det har vi svaret på... Tror vi...

Såhär sa Magiska Boken i sin introduktionsvideo:

– Det var en gång en saga om mig, den Magiska Boken. Här finns något för alla. Jag är väldigt bred i min repertoar, vanligast är svart och vitt. Jag kan också innehålla berättelser om guld och silver, med lite stänk av blodrött.

– Jag som magisk bok måste hitta rätt ton som fungerar, ibland skriver jag till och med ner i min dagbok om tonen inte blir tillräckligt levande. I min bok kan man sikta mot stjärnorna uppe i himmelen, ibland kan det upplevas dramatiskt. Men jag vill göra det på mitt sätt.

– Det får inte bli för många otäcka berättelser, det finns andra böcker om sånt. Jag kan sträcka mig till att berätta om helt vanliga om tjuvar eller tjuvaktiga fåglar.

– Ibland blir jag sugen på att sjunga och då kan jag plocka fram min sångbok med lite äldre melodier. Varför inte den uppiggande sången om både nyttiga piller och avlägsna släktingar? Jag kan innehålla det mesta som ni förstår, men även jag behöver ibland en detaljerad instruktion.

Vanna Rosenberg
Vanna Rosenberg. Foto: Bengt Wanselius Filmlance/TV4.

Pilarna som pekar mot att Vanna Rosenberg är den Magiska Boken

Under det första avsnittet av "Masked Singer" 2023 på TV4 kunde vi få njuta av ett nästintill trollbindande framträdande av den Magiska Boken. Under själva framträdandet gick tankarna direkt till att det är Vanna Rosenberg som gömmer sig i boken, varför de gjorde det kommer här:

Vanna var under tidigt 90-tal medlem i musikgruppen Ad Astra som jag av en ren slump hörde för någon månad sen, och i de låtarna hör man tydligt att hon kan sjunga. Något som även den Magiska Boken definitivt kan.

En av ledtrådarna som den Magiska Boken gav oss är att hen kan plocka fram sin sångbok, och vem har minsann släppt en sådan typ av bok? Jo, ingen mindre än Vanna Rosenberg. 2016 publicerade nämligen Vanna boken Singers melodiBonnier Carlsens förlag. I samband med boksläppet släpptes även skivan Singers melodier med texter och sång skrivna av Vanna själv.

Utöver sin sångkarriär så är hon också en av Sveriges främsta skådespelerskor. Hon har medverkat i allt från barnprogram, teatrar och humor-serier, till produktioner som Maria Wern, vilket går hand i hand med ledtrådarna "Jag är väldigt bred i min repertoar" och "Jag kan också innehålla berättelser om guld och silver, med lite stänk av blodrött."

Jag är inte den enda som känner en stark magkänsla om att Vanna är Magiska Boken, även Pernilla Wahlgren är inne på samma spår och sa följande under programmet:

– Nyttiga piller och avlägsna släktingar får jag till kusin vitamin. Jag slänger upp en gissning på Vanna Rosenberg!

Om Filmtopp och Pernilla har rätt svar eller inte återstår att se. Missa inte fortsättningen av "Masked Singer" 2023 på TV4!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL