Är Suzanne Reuter Fågelskrämman i Masked Singer 2023?

Är Suzanne Reuter Fågelskrämman i Masked Singer 2023?

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad 28 april 2023 kl. 20:04 | Publicerad 14 april 2023 kl. 09:04

Filmtopp samlar ledtrådar och gissar!

Det har blivit dags att ta reda på vilka som gömmer sig bakom maskerna i årets säsong av "Masked Singer" 2023 på TV4. Här kommer alla ledtrådar som pekar på vem som gömmer sig i Fågelskrämman. Är svaret Suzanne Reuter tro?

Är Suzanne Reuter Fågelskrämman i Masked Singer 2023?
Foto: TV4, C More.

Är Suzanne Reuter Fågelskrämman i Masked Singer 2023

Få svenskar har nog missat att årets säsong av Masked Singer 2023 är i full rullning på TV4. En av maskerna som tog sig vidare efter sitt första framträdande är den dramatiska Fågelskrämman, och vem är det som gömmer sig inuti dräkten? Det har vi svaret på... Tror vi...

Såhär sa Fågelskrämman i sin introduktionsvideo:

– Jag kan väl erkänna att jag tycker att det är lite roligt att skrämmas. Men det är bara en fasad, så skyll inte på mig om ni inte kan sova om natten. Mitt jobb är att skrämma bort fåglar och jag tar det på största allvar. Fördelen med att jag verkligen gillar att vara ute och känna solens gyllene strålar värma ansiktet, plocka mask och fiska öring, det är livet på ett halmstrå.

– Fåglar är inte så lättskrämda nu för tiden, så jag experimenterar lite på hemmaplan. Detta är en genomtänkt uppfinning, större än statyn på Rhodos och kan skrämma livet ur en fiskmås. Jag borde blivit civilingenjör.

– Det är något visst i att jobba i olika positioner som jag har gjort, allt ifrån ledarskap till galenskap. Jag kan också gilla både skvaller och lögner, man kan säga att jag ljuger så bra att jag fick pris för det. Med hjälp av en trollformel ska vi få varenda fågel att flyga sin kos.

Är Suzanne Reuter Fågelskrämman i Masked Singer 2023?
Suzanne Reuter. Foto: Viaplay.

Pilarna som pekar mot att Suzanne Reuter är Fågelskrämman

Här kommer en spaning som verkar ha flugit rakt över huvudet på alla i juryn, nämligen att det är Suzanne Reuter som gömmer sig bakom Fågelskrämman. Här kommer alla länkar till att den teorin stämmer.

För vår del är rösten i sig ett solklart tecken på att det är Suzanne, men under programmet kom även en ledtråd om att Fågelskrämman borde ha blivit civilingenjör. Av en ren händelse så är faktiskt Suzanne Reuter dotter till ingenjören Terje Reuter.

Ledtråden "plocka mask" kan mycket väl vara en referens till att hon faktiskt har belönats med Guldmasken hela tre gånger, och hon har även belönats med en Guldbagge, en Guldsol, Svenska Dagbladets Poppepris för sin känsla för humor och timing, röstats fram till Årets kvinnliga tv-personlighet och Årets kvinnliga skådespelerska, vilket stärker tesen till ledtrådarna "känna solens gyllene strålar värma" och "man kan säga att jag ljuger så bra att jag fick pris för det".

Uppdatering: Efter veckans avsnitt den 28 april kan vi konstatera att Filmtopps Sofie får rätt! När David Hellenius tog av masken på Fågelskrämman var det mycket riktigt Suzanne Reuter som uppenbarade sig. Felix Herngren var ensam panelmedlem om att gissa rätt – åtminstone tidigare in på avsnittet. Som slutgiltig gissning hade han Annie Lööf. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL