Är Måns Zelmerlöws fru Ciara Janson Vikingen i Masked Singer 2023?

Är Måns Zelmerlöws fru Ciara Janson Vikingen i Masked Singer 2023?

  • C More
Sofie Landgren
Uppdaterad 05 maj 2023 kl. 18:05 | Publicerad 14 april 2023 kl. 13:04

Filmtopp samlar ledtrådar och gissar!

Det har blivit dags att ta reda på vilka som gömmer sig bakom maskerna i årets säsong av "Masked Singer" 2023 på TV4. Här kommer alla ledtrådar som pekar på vem som gömmer sig i Vikingen. Är svaret Ciara Janson Zelmerlöw?

Masked singer 2023
Foto: TV4, C More.

Är Ciara Janson Zelmerlöw Vikingen i Masked Singer 2023

Få svenskar har nog missat att Masked Singer 2023 är i full rullning på TV4. En av maskerna som tog sig vidare efter sitt första framträdande är den maffiga Vikingen. Det här är utan tvekan en av de tuffaste nötterna att knäcka i årets säsong, men en notering i att just Månz Zelmerlöw valdes ut för att gå upp på scenen och läsa runstenen fick mig att reagera. Vem som gömmer sig bakom Vikingen har vi listat ut... Tror vi...

Så här sa Vikingen i sin introduktionsvideo:

– Det är jag som är Vikingen, men det ni hör är inte det ni ser eller den jag är. Jag är inte en klassisk viking eftersom att jag försöker ta hand om mitt yttre. Jag klipper mig ofta, det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb.

– Vi vikingar är riktiga sjörövare och föredrar att färdas på havet. Vi är mästare på att bygga snabba skepp med tålig ek och våra svärd är smidda av järn.

– Min största erövring ligger i framtiden. Mitt uppdrag är att få det att låta eller själv spela med. Som ni förstår är jag ingen vanlig Svensson, men mitt namn ligger rätt nära. Är jag en hjälte, en vän eller en fiende? Nu ska jag i alla fall sjunga en sång om just fiender för er, mina kära vänner.

En övrig betydande ledtråd är "2016 poäng".

Måns och Ciara Janson zelmerlöw
Måns och Ciara Janson Zelmerlöw. Foto: TV4, C More.

Pilarna som pekar mot att Ciara Janson Zelmerlöw är Vikingen

Ciara Janson Zelmerlöw är en brittisk skådespelerska och röstskådespelar, vilket hennes far, David Janson, också är. Det var på ett bröllop år 2016 som Ciara och Måns träffade varandra, vilket för mig är en referens till ledtråden "2016 poäng".

Ledtråden "jag ingen vanlig Svensson, men mitt namn ligger rätt nära" är en solklar koppling till hennes efternamn Janson, ett efternamn som är sällsynt i England men väldigt "Svensson-aktigt" här i Sverige.

I sin första ledtråd sa Vikingen bland annat att hen tycker att det finaste som finns är kort brunt hår och lite skäggstubb, en beskrivning som passar bra in på hur Måns ser ut i dag.

Efter Vikingens framträdande fick Måns gå upp på scenen för att läsa på en runsten där bland annat ledtrådarna "Gå över ån efter vatten, festliga äventyr till havs går 100 procent i linje med vem jag är som viking”, vilket i varje fall fick mig att tänka på att man måste korsa havet för att kunna ta sig till England. Att just Måns var den som blev ombedd att läsa på runstenen känns inte heller som en slump.

En väldigt tydlig ledtråd och återkommande referens under avsnittet var TV-spel, en ledtråd jag inte har lyckats hitta en koppling till än, men vad jag tror och har på känn så lutar det åt att Ciara antingen älskar att spela TV-spel eller har gett rösten till en TV-spelskaraktär.

Om det är Måns Zelmerlöws fru Ciara som är Vikingen eller ej återstår att se. Missa inte den spännande fortsättningen av "Masked Singer" 2023 på TV4!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL