Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"

Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"

  • C More
Uppdaterad 25 maj 2023 kl. 12:05 | Publicerad 24 maj 2023 kl. 07:05

Obekväm stämning i lägret efter tävling

Finalkampen avslutas och ännu en deltagare lämnar “Robinson”. Tillbaka i lägret går Pernilla Block och andra emot Amanda Eliasson som får stöd av Elin Ambrosiani.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (24 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Den andra delen av Finalkampen fortsätter för de två sista deltagarna. Det står mellan Oskar Hammarstedt och Sophie Sörkvist att bränna igenom sitt rep och kunna tända den sista elden. Den utav dem som inte gör det kommer att behöva lämna Robinson. Sophie var i ledningen i början av tävlingen medan Oskar var den sista att komma fram till eldmomentet. Båda har lika stora eldflammor när Oskars rep brister vilket gör att han kan springa med sin fackla och tända på den slutgiltiga elden. Sophie Sörkvist blir därmed sist i den andra Finalkampen och måste lämna Robinson.

– Det känns skittråkigt verkligen, svarar Sophie på om att åka ut. Men hon är ändå stolt över sin insats i Robinson 2023.

Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"
Foto: TV4.

Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"

Sanna Strand är nu den sista deltagaren kvar som var del av den originella tjejpakten. Hon ville stå i final med Sophie men gör nu istället upp en plan med Pernilla Block. De vill kunna rösta ut Amanda Eliasson i Örådet och vill därför att Elin Ambrosiani vinner i nästa tävling. När de lägger upp planen för Elin går hon med på den, men egentligen litar hon inte på Sanna eller Pernilla och tänker förmedla planen till Amanda.

Under tiden tillbaka på lägret får Amanda Eliasson också utstå för vad som kan betraktas som mobbning när Pernilla Block försöker förklara för henne hur hon ska bete sig. 

– Jag var så glad när du gick och jag såg att det kom lite tårar. Jag tänkte att där finns ju en till liten sida hos dig, säger Pernilla till Amanda som då förklarar att hon bara sett en glad sida hos Pernilla men att hon inte stör sig på det.

Pernilla förklarar då tydligare vad hon menar är problemet med Amanda: 

– Jag kan sitta tyst. Man behöver inte vara med i alla samtalen. Man kan dra sig undan lite, men du är gärna i mitten hela tiden. Du lägger dig gärna i alla samtal.

Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"
Foto: TV4.

När Amanda vill förtydliga att det bara handlar om nyfikenhet trycker Pernilla återigen på att man ibland bara ska lyssna för att folk kan tycka att Amanda bara framhäver sig själv, även om hon själv bara tycker att det är nyfikenhet.

Morgonen efter diskuterar Elin och Pernilla vad som hållit dem uppe under natten nu när det närmar sig final. När Amanda då hoppar in i samtalet för att berätta att hon sovit dåligt för att hon tänkt på vilka gardiner hon ska ha i vardagsrummet när hon kommer hem till Sverige, är Pernilla snabb med att påpeka att hon lägger sig i allting igen: 

– Amanda, det var det här jag menade när jag sa att du alltid bryter dig in och får det att handla om dig. Nu var det faktiskt jag och Elin som stod här, och så kommer du in så handlar det helt plötsligt om dig och dina gardiner. 

Även om det är uppenbart på Amanda att hon tycker att Pernilla är otrevlig, så försöker hon vara tillmötesgående och ber hon om ursäkt för att ha brutit in i samtalet. En som inte gillar hur Amanda behandlas är Elin. Hon säger då ifrån och menar att om Amanda varit en man hade det varit annorlunda. 

– Starka kvinnor är magiskt, och här trycks hon ner, säger Elin och fortsätter: 

– Jag kan bara inte hålla käften. Jag tycker att det här är vidrigt.

 

 

Amanda Eliasson utsatt för mobbning i Robinson: "Det här är vidrigt"
Elin får Amanda att mjukna upp. Foto: TV4. 

Elin ger Amanda sitt stöd

Lite senare på dagen går Elin iväg med Amanda för att prata enskilt. Elin stöttar då upp Amanda samtidigt som hon berättar om planen som Sanna och Pernilla lagt ut för henne för att bli av med Amanda.

– Jag vill verkligen att hon ska förstå att hon är fantastisk. Hon är stark. Hon kommer att komma så himla långt om hon bara fortsätter vara sig själv. Att det ska komma någon och trycka ner henne på det sättet, det måste hon förstå att hon inte får låta hända, säger Elin om situationen.

– Jag tycker det är weird att man säger att en tjej ska vinna men så stör de sig så mycket på nånting, säger Amanda. 

Innan dagen är över får deltagarna ett brev om att den sista Finalkampen är “plankan”, en stor tradition i Robinsontävlingarna. 

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL