Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Amanda Eliasson tror inte på Robinsons nya format: "Nån kommer bli kränkt"

Amanda Eliasson tror inte på Robinsons nya format: "Nån kommer bli kränkt"

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 maj 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
30 maj 2023

Även Erik Wahrolén delar sina tankar på vårsäsongens upplägg

Under vårens säsong av "Robinson" 2023 har vi fått se ett helt nytt koncept där unga möter gamla. I en intervju med Filmtopp berättar Amanda Eliasson att hon inte tror på formatet i längden. Likaså ger Erik Wahrolén sin syn på saken.

I och med att TV4:s mest populära tävlingsprogram börjat rulla två säsonger om året har man haft svängrummet att testa på nya koncept och regler. Under vårens säsong fick vi inte bara se den nya ön Ingenmansland parallellt med en större satsning på Gränslandet, vi fick även se ett nytt format vad gäller uppdelningen av Lag Nord och Lag Syd. I en intervju med Filmtopp berättar deltagaren Amanda Eliasson vad hon tycker om upplägget där gamla möter unga. 

Amanda Eliasson tror inte på Robinsons nya format: "Nån kommer bli kränkt"
Foto: TV4.

Amanda Eliasson tror att någon förr eller senare kommer bli kränkt av Robinsons nya format

Många höjde på ögonbrynen när det blev känt att vårens Robinson 2023 skulle ha en laguppdelning mellan unga och äldre deltagare. Under de första veckorna fick tittarna mycket riktigt se de unga i Lag Syd vinna tävling efter tävling och på så vis samla på sig fördelar som gjorde det oerhört svårt för Lag Nord att utmana. Allt eftersom började produktionen att mixa ihop lagen och på så vis jämna ut oddsen. En som gick från Lag Syd till Lag Nord var Amanda Eliasson, som i ett samtal med Filmtopp berättar vad hon tycker om konceptet:

– Jag tycker det är skitkul att de provar saker och tänker nytt, även om det i det här fallet blev att vi vann hela tiden i början. Men samtidigt hade de ju kunnat ha valt personer som gett Lag Nord bättre förutsättningar, säger Amanda och fortsätter:

– Jag tror dock att det blir tradigt om man kör vidare på det här formatet år efter år. Nån kommer ju bli kränkt och tycka att det är åldersdiskriminering. 

Deltagaren Erik Wahrolén berättar även han vad han tycker om konceptet:

– Jag tror inte att man kan köra samma format, det blir inte så kul. Men annorlunda format tycker jag att man kan fortsätta med. De borde tänka lite mer på hur de bygger ihop lagen så att det blir lite mer jämnt. Hade de haft mig, Marcus och kanske en, två till som var starka i Lag Nord så hade Lag Syd inte haft samma övertag. Istället lade de in ganska många som inte var tävlande personer, utan som var storstadsmänniskor och lite mer bekväma. Det tror jag att många reagerade på i början. Men annars, roliga format, go! Det är jättekul, kolla bara vad folk har blivit engagerade, säger Erik till Filmtopp.

"Robinson" 2023 kommer tillbaka med en ny säsong i höst. Då får vi se om de valt att fortsätta på samma koncept, testat något annat eller återgått till grunderna.

NÄSTA ARTIKEL