Finalkamp i Robinson 2023

Amanda Eliasson tillbaka när Finalveckan i Robinson 2023 startar

  • C More
Uppdaterad kl. 10:05 | Publicerad 22 maj 2023 kl. 07:05

Finalveckan startar och utmaningarna kommer att bli ännu tuffare

"Robinson" 2023 är äntligen i finalveckan. Deltagarna kommer nu att behöva kämpa i tre Finalkamper för att ta sig hela vägen till final.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (22 maj) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs EJ vidare om du ännu inte sett det.

Sex deltagare är kvar inför finalveckan som startar nu och den börjar direkt med en tävling. Deltagarna blir ombedda att packa sina saker och ta sig till tävlingsplatsen där Anders Lundin ska förklara hur veckan kommer att gå till. Men innan dess återförenar sig Gränslandets vinnare, Amanda Eliasson, med resten av deltagarna. Amanda var inte vem de flesta ville se då hon anses vara en av de starkaste spelarna och ett enormt hot. 

Amanda Eliasson tillbaka i Robinson 2023
Foto: TV4.

Amanda Eliasson tillbaka när Finalveckan i Robinson 2023 startar

Men nu är hon tillbaka och ska vara med och tävla i tre kommande Finalkamper. Genom kamperna kommer deltagarna att kunna samla på sig poäng. Segraren av varje kamp får 15 poäng, andra plats får 10 poäng och resten får fem poäng var, den som har flest poäng efter alla tre kamper går direkt till finalen. Men den som kommer sist i kampen får inga poäng alls och måste lämna Robinson. Dagens kamp handlar om att balansera på träkonstruktioner i vattnet samtidigt som de svarar sant eller falskt på påståenden som Anders ger ut. Om de svarar fel måste de gå upp ett steg.

Christopher Da Silva åker ut ur Robinson 2023
Foto: TV4.

Christopher Da Silva ute ur Robinson

Frågesporten är vad som blir svårast för många som hela tiden måste klättra högre. Christopher Da Silva tycker det är svårt att lyssna på frågorna och balanserar snart högst av alla. Detta får honom snabbt att falla av och så blir det Christopher som får lämna Robinson först i finalveckan. Men han verkar ändå glad att få lämna ön och börjar direkt prata om hur han ska gå och äta ute när han kommer hem.

Kampen fortsätter dock för resten av deltagarna och till slut står det mellan Sophie Sörkvist och Oskar Hammarstedt. Men Sophie faller i först och därmed blir Oskar segraren och får högsta poäng i den första Finalkampen.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL