Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Robinson 2023: Amanda Eliasson

Amanda Eliasson om att Oskar vann Robinson: "Fan vad gött"

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 maj 2023

Deltagaren nöjd med att vinsten gick till vännen

Under söndagen korades Oskar Hammarstedt till vinnaren av "Robinson" 2023. I en intervju med Filmtopp berättar Amanda Eliasson att hon tidigt började hålla på honom. "Fan vad gött", säger hon om att vinsten gick till Oskar.

Det har varit en lång och hård säsong av Robinson som tittarna nu får smälta. Efter en final som svängde gick segern till Oskar Hammarstedt, som besegrade både Sanna Strand och Pernilla Block. Att vinsten gick till honom var något som skänkte Gränslandet-vinnaren Amanda Eliasson stor glädje. De två deltagarna kom väldigt bra överens, menar hon.

Amanda Eliasson om att Oskar vann Robinson: "Fan vad gött"
Foto: TV4.

Amanda Eliasson om att Oskar vann Robinson: "Fan vad gött"

En som vet vad det krävs att gå långt i Robinson är Amanda Eliasson som vann Gränslandet och därefter tog sig vidare till en fjärdeplats. Hon snubblade på mållinjen i en duell mot Pernilla Block och fick därmed följa spänningen från sidlinjen. När Oskar Hammarstedt, som låg illa till vid ett ett pilligt moment i finalen, lyckades ta sig hela vägen och vinna finalen med god marginal kände Amanda lättnad då hon hejade hårt på honom.

– Jag sa till honom redan under de första dagarna att jag verkligen önskar att han ska vinna. Vi kom så jävla bra överens. Att se det ske mot ett motstånd som jag tycker är väldigt lätt för hans del… fy fan vad gött. Det hade varit förrädiskt om vinsten gått till någon annan, säger Amanda Eliasson till Filmtopp.

Mycket fokus låg på din relation till Erik. Fanns det mer mellan dig och Oskar som inte kom fram i avsnitten?

– Jag vet inte om det framkommer, men vi har väldigt stort gemensamt fiskeintresse. Vi kunde stå och diskutera när det blev väderomslag och sånt. Han sa ofta “Oh shit, Amanda, du kan ju grejer”. Men för mig var det självklart, jag är ju född och uppvuxen i vildmarken, säger Amanda och fortsätter: 

– Han kunde komma och säga till mig att “jag sa i synk [till kameran] att jag tycker du är en väldigt smart person”. Jag bara “men vad gullig du är”. Vi hade en massa praktiska dialoger, och vad jag än tog mig till så lärde jag mig väldigt snabbt. När de frågade mig om det var någon jag saknade i mitt gamla lag sa jag just det, Dennis och Oskar.

NÄSTA ARTIKEL