Christopher Nolan: "Sexscenerna är väsentliga för Oppenheimer"

Christopher Nolan försvarar sexscenerna i Oppenheimer: "De är väsentliga"

Filmtopp
21 juli 2023 kl. 15:30

Regissören menar att filmens intima scener är avgörande för storyn

I en intervju diskuterar regissören Christopher Nolan vikten av de intima scenerna mellan Cillian Murphy och hans två kvinnliga motspelare Emily Blunt och Florence Pugh i nya storfilmen "Oppenheimer".

I dag är det premiär för en av årets mest efterlängtade filmer, dramat Oppenheimer med Cillian Murphy i huvudrollen som den verklige bombforskaren Julius Robert Oppenheimer. I filmen är det inte bara laddade scener när vi får följa utvecklingen av den första atombomben, utan också mellan Murphy och hans kärleksintressen som spelas av Emily Blunt och Florence Pugh. Nakenscenerna har bidragit till att Oppenheimer blivit barnförbjuden i USA, vilket långt ifrån alla är nöjda med. Men regissören Christopher Nolan hävdar att det inte funnits någon väg runt dem.

Christopher Nolan försvarar sexscenerna i Oppenheimer: "De är väsentliga"
Foto: UIP.

Christopher Nolan försvarar sexscenerna i Oppenheimer: "De är väsentliga"

I en intervju med tidningen Insider berättar Christopher Nolan hur han resonerade kring att använda sex i filmen, och trycker på att det var nödvändigt för Oppenheimers porträtt:

– När du tittar på Oppenheimers liv och hans historia, den delen av hans liv, aspekten av hans sexualitet, hans sätt med kvinnor, charmen han utstrålade, är det en väsentlig del av hans historia, säger han och vidareutvecklar:

– Det kändes väldigt viktigt att förstå deras relation och verkligen gå in på djupet i den. Att förstå vad som fick den att fungera utan att vara blygsam om det eller anspela för mycket på det, utan istället försöka vara intim, att försöka vara nära honom och fullt ut förstå den relation som var så viktig för honom.

"Oppenheimer" finns nu att se på svenska biografer.

Frank Stenhammar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL