Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Christian Bale tackar Satan för sin Golden Globe

Christian Bale tackar Satan för sin Golden Globe

Axel Diedrichs | Nyhet
07 januari 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
07 januari 2019

Christian Bale vann en Golden Globe för sin tolkning av den amerikanska politikern Dick Cheney. Vem tackade han, om inte Satan.

Christian Bale porträtterar George W. Bushs vicepresident Dick Cheney i den politiska satiren "Vice". När han kammade hem Golden Globe-priset för Bästa manliga huvudroll i en komedi, ägnade han en del av sitt tacktal till Satan. 

Den berömda skådespelaren Christian Bale bärgade inatt hem sin andra Golden Globe-statyett för rollen som Dick Cheney, efter att ha vunnit sin första för The Fighter. När han höll tal på galan tackade han ingen mindre än Satan för sitt pris.

"Tack, Satan, för att du gav mig inspirationen att göra den här rollen", sade Christian Bale framför publiken och miljontals TV-tittare.

Twitter-kontot The Church of Satan uppskattade skådespelarens hälsning. 

The Church of Satan Twitter

Troligtvis är Christian Bales tack en pik till personen han porträtterar, som var den ökände presidenten George W. Bushs högra hand.

Se trailern till "Vice":

Andra skådespelare som nominerades för sina insatser i filmen är Sam Rockwell för sitt porträtt av George W. Bush, och Amy Adams för rollen som Lynne Cheney. Tryck här för att se alla vinnare på årets Golden Globe.