Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Chris Noth anklagas för sexuella övergrepp

Chris Noth anklagas för sexuella övergrepp

Carl-Christian Frunck | Nyhet
17 december 2021
Carl-Christian Frunck | Nyhet
17 december 2021

Två kvinnor talar ut i amerikansk media

Skådespelaren Chris Noth som är känd från serien "Sex and the City" anklagas för sexuella övergrepp på två kvinnor.

Efter återföreningen av Sex and the City anklagar de två kvinnorna Lily (31) och Zoe (40) nu skådespelaren Chris Noth för sexuella övergrepp. De båda har kontaktat The Hollywood Reporter under två separata tillfällen över ett par månaders tid för att berätta sina historier. 

Lily berättar att de träffades för första gången 2015 på en nattklubb i New York, då hon jobbade som servitris. Chris Noth bjöd ut henne och de gick hem till honom efter en utekväll. Väl inne i lägenheten ska Chris Noth försökt ha kyssa henne och sedan dragit ner byxorna på framför henne, för att senare  försökt tvinga henne till sex mot hennes vilja. Vid själva tidpunkten var Chris Noth gift med skådespelerskan Tara Lynn Wilson och hade barn.

För Zoes del menar hon att hon fick kontakt med Noth via hennes jobb i Los Angeles 2004 och att hon lånade en bok av honom. När Zoe lämnade tillbaka boken vid Noths dörr ska då ett sexuellt övergrepp ha skett hemma i hans lägenhet. En vän till den 40-åriga kvinnan ska i sin tur ha kört henne till sjukhus på grund av de skador som uppstod under våldtäkten. Sjukhuset säger i en kommentar att man har inte kvar sina register så långt tillbaka tiden, skriver The Hollywood reporter.

Chris Noth förnekar brotten och menar att samlagen med de bägge kvinnorna ska ha skett med samtycke. 

– Anklagelserna mot mig som jag träffade för många år till och med för decennier sedan är falska. Dessa händelser hade kunnat hända för en månad sedan eller för 30 år sedan. Våra möten skedde med samtycke, säger Chris Noth i ett uttalande.

Enligt de båda ska marknadsföringen av nya serien "And Just Like That..." ha triggat de båda till att vilja dela med sig av sina upplevelser med Noth. 

NÄSTA ARTIKEL