Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Champagne och bio i Huddinge

Champagne och bio i Huddinge

David Lindahl | Nyhet
29 mars 2018
David Lindahl | Nyhet
29 mars 2018

Sugen på att titta på film med ett glas champagne? Snart är det möjligt när Folkes bio öppnar upp i Huddinge centrum.

Till hösten öppnar den nya biografen Folkes bio i Huddinge centrum. Utbudet ska vara allt från Hollywoodfilmer till konserter och operor. Tilltugget består av mat och alkoholhaltiga drycker, om så önskas.

Från Spegeln i Malmö till Rigoletto och Filmstaden Scandinavia i Stockholm. Flera biografer och konserthallar i Sverige i dag går efter trenden "vuxenbio", som innebär att underhållningen på den vita duken kan avnjutas med antingen en bit mat, ett glas rött eller varför inte champagne. Att ta en öl på en biograf är inte något vi i Sverige är särskilt vana vid, men utomlands är det inte ovanligt.

På Folkes i Huddinge ska det nu enligt tidningen Huddinge Direkt bli verklighet. Livesända föreställningar från operan i New York ska växlas med Hollywoodfilm. Samtidigt ska det vara möjligt att ta sig en drink till föreställningarna.

– Vi har fullständiga rättigheter, så man kommer kunna dricka ett glas mousserande i salongen samtidigt som man tittar på La Bohème, säger Tobias Holmberg, vd på Folkes till tidningen Huddinge Direkt.

Redan nu den 11 april börjar restaurangen på Folkes att ha kvällsöppet och till höst öppnar den nya biografen. Men först ska det investeras i nytt ljudsystem, ny projektor och en bioduk. Även livesända idrottsevenemang kan vara en möjlighet framöver.

– Man ska kunna komma med familjen och se den senaste Pixarfilmen, men det ska vara så mycket mer. Vi kommer också ha kortfilmsdagar, minifestivaler och allmänt nörderi, säger Tobias Holmberg.

Vad tycker du om alkoholservering på biografer?