Carrie Fisher skickade kotunga till sexuellt ofredande producent

Carrie Fisher skickade kotunga till sexuellt ofredande producent

Eric Diedrichs
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 15:07 | Publicerad 17 oktober 2017 kl. 14:10

Försvarade Heather Ross genom att skicka ett paket med en kotunga.

I samband med Harvey Weinstein-skandalen har regissören Heather Ross berättat om hur Carrie Fisher försvarade henne mot en filmproducent som ofredade henne. Detta genom att skicka honom ett paket med en kotunga i.

Kultfaktorn kring Carrie Fisher har alltid varit hög. Fast sedan hon oväntat dog för drygt ett år sedan har de mytomspunna historierna om henne kulminerat. Nu, i samband med Harvey Weinstein-skandalen, har filmregissören Heather Ross berättat i en radiointervju om hur Carrie Fisher försvarade henne mot en Oscarsbelönad producent, som sexuellt ofredade henne. Vem producenten är har hon inte gått ut med.

Året var 2000 när Heather Ross blev hämtad av en producent hon skulle äta middag med. I bilen började han förgripa sig på henne:

"Det hände så snabbt att jag skämdes över mig själv, jag trodde att jag hade gjort något fel. Jag höll tyst om det i år."

När Heather Ross berättade detta för vännen Carrie Fisher, bestämde sig skådespelerskan för att skydda henne. Ett par veckor senare sa Carrie Fisher till henne att hon hade sett producenten i en av Sonys studior och därefter gett honom ett paket från Tiffanys inlindat i ett vitt band.

Skickade ett paket från Tiffanys med en kotunga och ett brev

Heather Ross berättade att det ska ha legat två saker i paketet. En kotunga och ett brev där följande stod:

"Om du någonsin rör min älskade Heather eller någon annan kvinna igen, kommer nästa leverans innehålla något från dig i ett mycket mindre paket!"

Exakt vad Carrie Fisher syftade på går givetvis bara att spekulera i, men sett till kontexten låter det som att hon hotade med att kastrera producenten. Heather menar också att Carrie Fisher stannade kvar i studion för att själv bevittna när han öppnade paketet och läste brevet.

"Hon gjorde det helt självmant. Jag bad henne aldrig om det, hon gjorde det själv. Men det var så Carrie Fisher var. Hon pratade rätt ut, rakt i ansiktet på dig", förklarar Heather Ross.

Innan Carrie Fisher dog hann hon spela sina scener i Star Wars-filmen "The Last Jedi". Denna tillsammans med "Wonderwell" kommer med största sannolikhet vara de sista filmerna vi kan se henne i. Dock hävdar hennes bror att hon också kan komma att medverka i "Star Wars: Episode IX".

Skandalerna kring Harvey Weinstein tycks ha skakat Hollywood i grunden och många har delat med sig av sin syn på saken. Meryl Streep, Kate Winslet, George Clooney, Michael Moore, Jennifer Lawrence och Mark Ruffalo är bara några av de stora Hollywood-personligheter som fördömer Weinsteins ageranden, men alla verkar inte ha samma kurage. The New York reporter menar nämligen att Matt Damon och Russel Crowe har försökt tysta ner anklagelserna efter "oerhörd press från Weinstein".

NÄSTA ARTIKEL