Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Carola får eget TV-program

Carola får eget TV-program

Eric Diedrichs | Nyhet
29 augusti 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
29 augusti 2019

Carolas advent kommer till Viaplay och TV3.

Carola Häggqvist inför Carolas advent.
Foto: Viaplay.

Hon är utan tvekan en av landets starkast lysande stjärnor. Carola Häggkvist har stått på toppen av sin karriär i årtionden och har gjort det mesta man kan göra i branschen. Men drömmen om ett eget program har aldrig slagit in. En dröm som nu uppfylls med Carolas advent.

Carola Häggkvist behöver ingen närmare presentation. Hennes genombrott med ”Främling” i Melodifestivalen 1983 saknar motstycke i svenskt nöjesliv och blott 16 år gammal blev hon stjärna över en natt och Carola med hela svenska folket. Genom åren har Carola medverkat i de flesta TV-program värda namnet ,men Viaplays nya originalserie Carolas advent blir hennes första egna program med premiär på Viaplay och TV3 i december.

– I mitt program vill jag ge tittarna och mina gäster en chans att på ett djupare plan hinna förbereda sig på vad julen egentligen handlar om och få dem att se bortom kommersen, säger Carola Häggkvist.

I Carolas advent bjuder Carola Häggkvist in vänner och kollegor till sitt hem i Steninge slottsby. Gästerna, som är några av Sveriges största artister, umgås med Carola under en hel dag. De pysslar, sjunger, lagar mat och äter tillsammans.

– Vi kommer samtala om minnen, traditioner och önskningar kring julens högtid. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att dela våra tankar med varandra än genom en måltid, sång och musik, säger Carola.

Varje avsnitt gästas av två vänner och kollegor till Carola som framför varsin duett tillsammans med henne. Dessutom framför Carola ett solo i varje program. Låtarna är både traditionella julsånger och låtar som passar bra in i adventstemat.

Som en extra bonus dyker ytterligare en gäst upp i varje avsnitt med en specialkunskap om julen att dela med sig av.

– Vi är oerhört stolta över att självaste Carola har valt att jobba med oss i ett av våra första non-scripted Viaplay Original och ser fram emot att ge våra tittare en extra julklapp. Jag vågar lova spännande gäster, oväntade möten och mycket färgsprakande musik, säger Filippa Wallestam, VD för Nordic Entertainment Group Sverige.

Carolas advent är ett Viaplay Original med nordisk premiär i december på NENT Groups streamingtjänst Viaplay, samt på TV3.