Sveriges Mästerkock VIP final

Carin Da Silva vinner Sveriges Mästerkock VIP 2023: "Helt sjukt!"

Uppdaterad kl. 21:23 | Publicerad 31 maj 2023 kl. 21:00

Två kändiskockar möts i finalen

Efter flera veckors matlagande har sex av de åtta kändiskockarna fått lämna “Sveriges Mästerkock VIP". Kvar är endast två kockar, Simon Sköld och Carin Da Silva, som nu ska laga sina bästa rätter i finalen.

Simon Sköld och Carin Da Silva är de två kvarstående kändiskockarna, som nu ska använda allt de har lärt sig under programmets gång i den slutgörande finalen av Sveriges Mästerkock VIP. I finalen ska de laga varsin egen trerättersmeny. Smaker och presentation måste vara på topp när juryn dömer dessa avgörande rätter. Men de kommer inte att göra hela jobbet själv. De första tio minuterna av varje rätt får de assistans från tidigare deltagare. 

Simons förrätt i Mästerkocken VIP final
Foto: TV4.

Förrätterna i finalen av Sveriges Mästerkock VIP

Den första utmaningen blir förrätten. Carin satsar stort från början och ska servera råbiff med picklad rödlök. Filip Dikmen, som var Carins assistent för förrätten och gjorde lagen till rödlöken, ser hjälplöst på från balkongen när hon glömmer att lägga upp löken. Smaken av rödlöken blir något juryn saknar i Carins rätt. Simon glömmer inga ingredienser för sina potatisplättar med garnering, men juryn undrar om rätten kanske är för enkel. 

Carins torskrygg i Mästerkocken VIP
Foto: TV4.

Huvudrätterna i finalen av Sveriges Mästerkock VIP

Trots kritiken blir juryn imponerade av båda deltagarnas förrätter. Nu är det dags för den största rätten, varmrätten. Under matlagningen känner sig både Simon och Carin sig pressade när Tom Sjöstedt står över dem medan fiskar flås och såser förbereds. Simon kämpar med att få sin sås som ska serveras till oxfilé perfekt ned till de sista minuterna. Han får stora komplimanger på rätten, men såsen hade kunnat förbättras enligt Tom. Carin får också höga poäng för sin torskrygg och det blir dags för den sista avgörande rätten. Desserten. 

Carins päron i Mästerkocken VIP
Foto: TV4.

Efterrätterna i finalen av Sveriges Mästerkock VIP

Carin bjuder juryn på ugnsrostade päron till dessert. Trots lite delade åsikter håller juryn med om att det var en toppenrätt. Simon bjuder på en cheesecake som juryn också gillar men får lite mer kritik. 

Carin vinner Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4.

Carin Da Silva vinner Sveriges Mästerkock VIP 2023

De två deltagarna står sedan spänt när de väntar på att få höra vem som vann. När juryn utser Carin Da Silva som vinnare av Sveriges Mästerkock VIP 2023 hoppar hon av lycka.

– Detta är helt sjukt, jag vann!

Utbrister Carin med Mästerkocksstatyetten till hands. Prispengarna på 100 000 kronor som doneras till vinnarens val, väljer Carin att skänka till Läkarmissionen.

Se finalen av “Sveriges Mästerkock VIP” 2023 den 31 maj på TV4.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL