Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Camilla Läckberg

Camilla Läckbergs succébokserie blir biofilm – då har den biopremiär

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
02 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
02 juni 2023

Deckardrottningens verk går upp på vita duken

Camilla Läckberg är en av världens största deckarförfattare som debuterade 2003, och idag har hennes böcker sålt i över 35 miljoner exemplar och finns att läsa i fler än 60 länder. Nu blir en av hennes bok-serier en actionkomedi på vita duken!

Camilla Läckberg
Camilla Läckberg. Foto: Magnus Ragnvid.

Camilla Läckbergs "Super-Charlie" kommer ut på svenska biografer 2024

Nordisk Film Production gör nu en 3D animerad actionkomedi av Camilla Läckbergs böcker om superhjälte-bebisen Charlie. Manus och regi av Jon Holmberg som tidigare bland annat regisserat flera av de folkkära Sune-filmerna. Animationen görs av danska animationsstudion A.film och svenska Slugger Film. Filmen planeras ha premiär på biografer över hela landet till julen 2024.

Camilla Läckberg är en av världens största deckarförfattare. Hon debuterade 2003 och idag har hennes böcker sålt i över 35 miljoner exemplar och finns att läsa i fler än 60 länder. 2011 dök en ny karaktär upp i Camilla Läckbergs värld, Super-Charlie. En barnboksdebut om en bebis med krafter utöver de vanliga. Totalt finns 12 fristående böcker i serien om Super-Charlie som getts ut i över 1 miljon exemplar bara i Sverige.

Super-Charlie
Foto: Nordisk Film.

 

"Super-Charlie" får nu nytt liv på vita duken

Camilla berättar via ett pressmeddelande att hon ser fram emot att superhjälte-bebisen kommer ut på biografer runt om i landet. 

– Jag är så glad för att Super-Charlie ska få liv på den vita duken som svensk superhjältefilm. Super-Charlie och hans familj ligger mig varmt om hjärtat och det kommer att bli superhärligt att få se honom på biografer runt om i landet. 

Wille är 10 år och älskar superhjältar. Han skall just bli storebror till en (nästan) helt vanlig bebis, Charlie. En bebis som råkar få superkrafter vid födseln. Wille inser att han inte längre kommer vara familjens självklara centrum om detta uppdagas. Super-Charlie är en animerad actionkomedi med Sveriges enda, eller åtminstone minsta, superhjälte.

"Super-Charlie" beräknas att ha biopremiär julen 2024.

NÄSTA ARTIKEL