Camilla Läckberg

Camilla Läckberg debuterar med podcast – om fallet Johan Asplund

Axel Diedrichs
Uppdaterad 07 november 2023 kl. 17:11 | Publicerad 26 oktober 2023 kl. 08:10

Släpps på årsdagen av pojkens försvinnande

Snart släpper Podme "Pojken som aldrig kom hem" med Camilla Läckberg i rollen som reporter. "Det här är ett riktigt hjärteprojekt för mig", säger hon.

Genom ett pressmeddelande som Podme delar förstår vi att Camilla Läckberg ska göra en podcastdokumentär om fallet Johan Asplund. I nya serien som görs för Podme Dokumentär, Pojken som aldrig kom hem, får lyssnaren ta del av historien om den elvaårige pojken Johans försvinnande för 43 år sedan. Fallet är ett av Sveriges mest uppmärksammade olösta rättsfall och en del av svensk kriminalhistoria.

– Det här är ett riktigt hjärteprojekt för mig. Jag vill hjälpa till att berätta historien om Johan och försöka göra honom rättvisa. Det är helt fruktansvärt att familjen fortfarande inte fått något avslut, säger Camilla Läckberg.

Pojken som aldrig kom hem ger oss berättelsen om 11-åriga Johan som försvann utan ett spår en kall novembermorgon 1980. Fallet skakade Sverige och fick ett uppmärksammat efterspel som kom att bli del av en rättsskandal som saknar motstycke. 

Camilla Läckberg debuterar med podcast – om fallet Johan Asplund
Foto: Podme.

Träffar anhöriga, poliser, journalister och Leif GW Persson 

I dokumentären träffar Camilla Läckberg båda Johans föräldrar, poliser, journalister, Leif GW Persson och andra personer med unik inblick i fallet. Serien återbesöker nyckelplatser för utredningen och vi får höra om dramatiska vändningar, och hur berättelsen om Johan Asplunds försvinnande även kom att bli startskottet för Sveriges absolut största rättsskandal genom tiderna; skandalen kring Thomas Quick.

Pojken som aldrig kom hem innebär Camilla Läckbergs podcastdebut. Premiäravsnittet släpps den 7 november, vilket är årsdagen av Johans försvinnande. Det tar avstamp morgonen då den lilla pojken säger hejdå till sin mamma – för sista gången.

– Utöver att den här berättelsen spelar en central roll i svensk kriminalhistoria, så är det först och främst en berättelse om saknad, sorg och två föräldrar som söker svar. Vi är oerhört imponerade av den fantastiska insats Camilla Läckberg gjort för att ge lyssnaren förståelse för vad som hände Johan Asplund, säger Emilia Melgar Arnheim, dokumentärchef på Podme.

"Pojken som aldrig kom hem" har premiär på Podme den 7 november och kommer att släppas i fyra delar. Dokumentären är producerad av Creative Society för Podme.

NÄSTA ARTIKEL