Första trailer släppt till Camilla Läckbergs nya serie Strandhotellet

Camilla Läckberg: "Därför är kvinnor mer intressanta mördare än män"

Filmtopp
16 juli 2023 kl. 12:07

Deckardrottningen är tydlig i sin redogörelse

Vilka är bäst på att mörda, kvinnor eller män? I en intervju med Filmtopp ger "Deckardrottningen" Camilla Läckberg sin syn på saken.

Den internationellt berömda deckarförfattaren och numera även serieskaparen Camilla Läckberg är aktuell med Viaplay-serien Strandhotellet, som just nu spelas in i Varberg utanför Göteborg. Filmtopp fick nöjet att träffa henne för ett samtal om hennes pågående projekt och mord i alla dess former. 

Efter den enorma tittarsuccén med såpan Lyckoviken vill Camilla och hennes team fortsätta att ge publiken smarrig såpa med gott om passion, kärleksintriger och, förstås, spännande mordkomplotter, detta med kommande Strandhotellet. Vårt samtal med Camilla ledde därför fram till frågan om vilka som egentligen är de bästa mördarna, kvinnor eller män? Övertygelsen i hennes svar vittnar om att det inte är någon fråga som håller henne vaken om nätterna...

Camilla Läckberg: "Därför är kvinnor mer intressanta mördare än män"
Camilla Läckberg. Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Media.

Camilla Läckberg förklarar varför kvinnor är bättre mördare än män

Ja, Camilla Läckberg har ristat fram en hel del sluga mord under sin författarkarriär. Det finns ett av dem som hon gillar särskilt mycket, ett förgiftningsmord i hennes tredje bok Stenhuggaren som gavs ut 2011. Hon menar att det mordet är ett bra exempel på varför kvinnor är bättre mördare än män: 

– Manliga mördare tycker jag är mindre intressanta än kvinnliga. Manliga mord sker ofta i affekt, man tar ett basebollträ och dunkar i huvudet på någon, eller skjuter någon. Jag tycker inte att det är så spännande eller upphetsande. Kvinnliga mördare är däremot grymmare på det viset. De kan långsamt förgifta sin man under ett år och sen sitta på sjukhussängen och mata i honom soppa med arsenik, och se stackaren vrida sig i plågor. Det är kvinnliga mördare det. Lite mer respekt.

En kallas naturligt inte för "Deckardrottningen" för ingenting, så vi får ta Camilla Läckberg för hennes ord: kvinnliga mördare är vassare än manliga.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL