Snart kan du besöka Into the Wild-bussen

Snart kan du besöka Into the Wild-bussen

04 augusti 2020 kl. 12:08

Den kända bussen från Into the Wild kan snart besökas på museum.

Den välkända bussen från "Into the Wild" lyftes i juni från Alaskas vildmark och förväntas nu att få en plats på ett museum i Fairbanks.

Emilie Hirsch som Christopher McCandless i Into the Wild.
Into the Wild (2007). Foto: United International Pictures AB

Den "magiska bussen" som blivit känd genom Jon Krakauers bok "Into the Wild", och Sean Penns film med samma namn, fick nyligen flyttas från vildmarken. Bussen som blivit allt populärare att besöka förväntas nu ta plats på Museum of the North i Fairbanks.

Har du drömt om att besöka bussen från Into the Wild så kan dina möjligheter snart vara bättre än någonsin – och du kommer inte behöva riskera livet för att uppfylla drömmen.

Jon Krakauer gjorde bussen känd med sin bok Into the Wild, som bland annat skildrar äventyraren Christopher McCandless och hans vistelse i Alaskas vildmark. McCandless stöter oväntat på den övergivna bussen mitt ute i ingenstans och bestämmer sig för att göra den till sin bas. 2007 filmatiserade Sean Penn Into the Wild och Emile Hirsch spelade framgångsrikt rollen som McCandless.

Både filmen och boken har en stor skara beundrare och bussen har under åren blivit ett allt populärare turistmål bland alla som drömt om att gå i McCandless fotspår. Bussens svåråtkomliga plats har dessvärre lett till flertalet räddningsinsatser och två dödsfall de senaste åren, vilket också är anledningen till att bussen flyttades i juni.

Se bussen flyttas här:

Den som drömt om att få se bussen kommer alltså inte att kunna göra det ute i vildmarken, där den hade stått sedan 1960 (McCandless besökte den sommaren 1992), men det mesta tyder på att den kommer finnas tillgänglig för allmänheten på Museum of the North istället.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL