Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bryter nya Pikachu filmen tv-spelens förbannelse?

Bryter nya Pikachu filmen tv-spelens förbannelse?

Axel Diedrichs | Nyhet
14 april 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
14 april 2019

"Pokémon Detective Pikachu" har svensk biopremiär 8 maj.

En bild på den bedårande Pikachu
Foto: Legendary Entertainment - Detektiven Pikachu

Filmen om Detektiven Pikachu går snart upp på biograferna och många undrar om filmen kan vända den bittra tv-spelsfilmens trend. Och Precis det gör den – med bravur – enligt "Kong: Skull Islands" regissör Jordan Vogt-Roberts, som sett filmen.

Filmer som bygger på tv-spel har i många fall varit undermåliga och lämnat fans besvikna; Dead or Alive, Assassin's Creed, The Angry Birds Movie och Need for Speed, för att nämna några. (Filmtopps redaktör Axel Diedrichs höll dock Tomb Raider högt, läs hans hyllning till filmen här.)

Inför premiären av Detective Pikachu har Kong: Skull Islands regissör Jordan Vogt-Roberts sett filmen och menar att filmen tog luften ur honom, i positiv mening. Han påstår att den även bryter tv-spelfilmens förbannelse. Han hintar också om att den berömda pokémon-figuren Psyduck kommer att vara en av filmens bästa ingredienser. Läs hans tweet om filmen:

Detective Pikachu handlar om en grabb som söker efter sin försvunna pappa, och som hjälpande hand har han den finurlige pokémon-figuren Pikachu. Filmen produceras av Warner Bros. och är en live action-produktion där en animerad Pikachu spelar mot otecknade personer.

Se trailern här: 

Ska du gå på premiären 8 maj?

NÄSTA ARTIKEL