Bröderna Coens fem bästa filmer

Bröderna Coen återvänder med ny film – denna gång tar de sig an skräckgenren

Johan Samuelsson Krantz
30 januari 2024 kl. 12:01
ANNONS
ANNONS

Från komedi till skräck – kommande projektet utlovar en blodig resa

Ett drag som kanske inte var helt väntat av de två bröderna Coen är att de nu ska axla rollen som skräckfilmsregissörer. Vart kan detta ta vägen?

Joel och Ethan Coen, de hyllade regissörerna och manusförfattarna bakom framstående filmer som The Big Lebowski (1998) och Fargo (1996), återförenas nu för att ta sig an en ny genre – skräckfilm.

Sedan i somras har det viskats om att bröderna åter ska slå sig samman och vid den nyligen avslutade Tromsø International Film Festival avslöjade Ethan Coen för första gången detaljer om det kommande projektet, rapporterar norska Montages.

Ethan Coen beskriver filmen som en ren skräckfilm med en betydande mängd blod. Han jämför den med sin tidigare film Blood Simple (1984) och tror att fans av den filmen kommer att uppskatta den nya återföreningen med brodern Joel.

Peter Stormare och Steve Buscemi i "Fargo" (1996)  Foto: SF studios

 

Allvarligare tonläge i den nya filmen – från skratt till allvar

Trots att Coen-brödernas till stor del gjort sig ett namn genom sina komedier, som Strebern (1994) och Arizona Junior (1987), har de alltid haft en mörk och existentiell sida, vilket tydligt framkommit i många av deras filmer.

Denna övergång till ren skräck kan vara överraskande för dem som är vana vid Coen-brödernas unika stil av svart humor och existentiell ångest. Ethan Coen antyder att den nya filmen olikt deras tidigare projekt inte kommer att samma mängd med inslag av humor. Det kommande projektet kommer snarare att präglas av en allvarligare ton som är mindre benägen för skratt.

Det är ännu inte klart när filmen kommer att ha premiär.

Filmtopp håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL