Breaking Bad-stjärnan tänkte ta livet av sig – innan han fick rollen

Breaking Bad-stjärnan tänkte ta livet av sig – innan han fick rollen

Axel Diedrichs
29 april 2024 kl. 08:04

Giancarlo Esposito planerade mordet på sig själv

I en ny intervju berättar skådespelaren Giancarlo Esposito, som spelar Gustavo Fring i "Breaking Bad", att han planerade mordet på sig själv innan rollen kom som en räddning för honom.

När filmälskare världen över ser Giancarlo Esposito kan de direkt känna igen honom från Breaking Bad, där han gör en av de mest betydande rollerna som knarkmogulen Gustavo Fring. Serien är i dag den högst rankade någonsin på IMDb med det hisnande betyget 9,5/10 med hela 2,1 miljoner röster. För Espositos del så betydde serien inte bara att han skulle göra sin mest ikoniska roll hittills – den räddade honom från att ta livet av sig. 

Esposito är nu ute på en promotionturné för sin nya dramaserie Parish. När han nyligen gästade Jim & Sam för att diskutera serien, avslöjade han även att han var urfattig innan han fick rollen som Gustavo Fring. Således planerade han att arrangera sitt eget mord så att hans barn kunde få ekonomisk trygghet genom att casha ut hans livförsäkring. 

Breaking Bad-stjärnan tänkte ta livet av sig – innan han fick rollen
Foto: AMC.

Breaking var "ljuset i tunneln"

– Jag hade fyra barn. Jag ville att de skulle ha ett liv, så det var en tuff tid i mitt liv. Jag tänkte bokstavligen på att utplåna mig själv så att de kunde överleva. Det var så lågt jag hade sjunkit, säger Giancarlo Esposito i programmet och fortsätter:

– Ljuset i slutet av tunneln var Breaking Bad

Esposito tyckte att det var jobbigt att behöva resa väg från sina barn för att göra serien, men menar att han inte hade något val och att de eventuellt skulle behöva lida den större delen av sina liv om han inte tog rollen och säkrade upp familjens ekonomi. 

Sammanlagt medverkade Esposito i 26 Breaking Bad-avsnitt. Därefter gjorde han hela 34 avsnitt av den hyllade spinoff-serien Better Call Saul. För en månad sedan berättade han för GQ att han gärna göra om rollen igen om det görs en serie om hans karaktär Gustavo Fring.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL