Better Call Saul får en sjätte säsong

Breaking Bad-stjärnan gör remake av The Room – tidernas bästa sämsta film

Emil Oscar Rasmussen
09 mars 2023 kl. 16:03

Bob Odenkirk kanaliserar sin inre Tommy Wiseau

Filmen "The Room" av Tommy Wiseau har otaliga gånger omnämnts som en av de sämsta filmer som någonsin gjorts. I mångas ögon är den dock så usel att den blir genuint underhållande. Därför är det kanske inte helt oväntat att det görs en remake av filmen – och det med självaste Bob Odenkirk i huvudrollen.

År 2003 slog den ned som en blixt från klar himmel – en av tidernas mest fascinerande filmer. The Room har sedan sin premiär för 20 år sedan blivit en form av kultklassiker av närmast mytologisk karaktär. Trots att handlingen, produktionen och skådespelet i filmen håller lägsta möjliga kvalitet rullar den fortfarande på biografer här och där i världen – för att den är så underhållande dålig.

Filmens legendariska status ledde bland annat till filmen The Disaster Artist (2017), som är en filmatisering av hur The Room blev till. Nu är det dags att blåsa nytt liv i denna udda framgångssaga ännu en gång, när Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul) tar sig an rollen som Johnny. En roll som spelades av Tommy Wiseau i originalet. Wiseau var även filmens regissör och manusförfattare, och den mystiske figurens kultstatus är i paritet med det katastrofala mästerverk han skapade.

Bob Odenkirk bekräftar – gör remake av The Room

Det var Slashfilm som under gårdagen rapporterade om den kommande nyversionen av The Room och Bob Odenkirk har sedan dess gått ut själv gått på sociala medier och bekräftat uppgifterna. Den nya The Room-filmen beskrivs vara en fullängds-remake av originalet och görs för välgörenhetsorganisationen amfAR, The Foundation for AIDS Research tillsammans med en annan organisation, Acting For a Cause.

The Room-remaken ska mestadels vara filmad framför en green screen och Acting For a Cause har delat bilder från inspelningen på Instagram. När filmen kommer att få se dagens ljus framgår dock inte. I nuläget framgår det inte heller till vilken grad Tommy Wiseau är involverad i projektet.

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av B̸R̸A̸N̸D̸O̸ ̸C̸R̸A̸W̸F̸O̸R̸D̸ (@professorbrando)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL