Brad Pitt kör bil under F1 på Silverstone: "En enorm investering"

Brad Pitt kör bil under F1 på Silverstone: "En enorm investering"

Axel Diedrichs
08 juli 2023 kl. 15:30

Spelar in storfilm i helgen

Nu får stjärnor som Lewis Hamilton, Max Verstappen och Carlos Sainz sällskap av Hollywoodstjärnan Brad Pitt på Silverstone. Skådespelaren ska nämligen spela in scener till sin F1-film "Apex".

Mycket tack vare Netflix fängslande dokumentärserie Drive to Survive har Formel 1 lyckats nå en betydligt bredare publik. Nu fortsätter de sin satsning genom att ta till med Hollywood. Under helgens lopp på Silverstone kommer Brad Pitt att finnas med för att spela in fartfyllda racing-scener till sin kommande F1-film Apex.

Brad Pitt kör bil under F1 på Silverstone: "En enorm investering"
Foto: Sony Pictures / Netflix.

Brad Pitt kör bil under F1 på Silverstone: "En enorm investering"

Den stora filmstjärnan, som senast sågs på bioduken i Damien Chazelles ösiga Hollywoodskildring Babylon, befinner sig nu på den berömda racerbanan Silverstone i England för att inleda sin nästa riviga filminspelning. Apex görs av ingen mindre än Top Gun: Maverick-regissören Joseph Kosinski och handlar om en Formel 1-förare som kliver ut från sin pension för att vägleda en yngre förare. Det är känt att ambitionen är att göra en högst verklighetstrogen film, vilket gör att man nu ska spela in under F1-helgen på Silverstone.

Apex, som Mercedes Lewis Hamilton är högst involverad i, förväntas leda till ännu större intresse för Formel 1. I en intervju med tidningen The Sun säger sportens VD Stefano Domenicali följande om dess satsning på att bredda sig med film som medel:

– Vi har den bästa producenten i Hollywood, en av de bästa regissörerna i Hollywood, en av de bästa stjärnorna. Det är en enorm investeringen.

Domenicali hävdar dock bestämt att bevakningen av F1 på Silverstone inte kommer att påverkas filmen inte kommer att påverkas av filminspelningen:

– Det första jag sa var att vi inte kommer att kompromissa med den [livebevakningen]. 

Bilen som stjärnan ska köra i

Inför helgen har man byggt ett eget garage till Brad Pitt, som ska köra en ombyggd bil från Formel 2. Vid inspelningen kommer han däremot att vara ensam på banan. Men för att skapa en så autentisk känsla som möjligt är tanken är att publik ska få se honom åka bil – något han har övat på en hel del på sistone. 

"Apex" är tänkt att ha premiär på Apple TV+, möjligtvis får vi även se den på utvalda biografer. När den har premiär är ännu inte känt men det blir troligtvis någon gång nästa år. Dagens sändning av Storbritanniens Grand Prix drar i gång klockan 15:45.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL