Märkliga filmerna som fick Bad Pitt att gråta: "kunde inte hålla tillbaka"

Brad Pitt anklagas för att ha "plundrat" vingård: "Som ett grinigt barn"

Emil Oscar Rasmussen
12 juli 2023 kl. 18:00

Rättslig tvist till följd av vinsugen Pitt?

En rättslig tvist utspelar sig gällande en fransk egendom och vinodling som Brad Pitt och Angelina Jolie tidigare ägde tillsammans. Brad Pitt anklagas för att ha "nedmonterat" egendomen och "plundrat" den på tillgångar.

Brad Pitt och Angelina Jolie ägde under sitt förhållande vingården Château Miraval i Frankrike, men i oktober 2021 sålde Jolie sitt investeringsbolag Nouvel, genom vilket hon ägde sin del av egendomen.

Nu menar Nouvel att Brad Pitt tillsammans med "medkonspiratörer" har "nedmonterat" egendomen och "plundrat" den på tillgångar för att behålla kontrollen över den.

Brad Pitt anklagas för att ha "plundrat" vingård: "Som ett grinigt barn"
Foto: Twentieth Century Fox.

Brad Pitt anklagas för att ha "plundrat" vingård: "Betett sig som ett grinigt barn"

Det är CNN som rapporterar att en pågående rättslig tvist mellan Brad Pitt och Nouvel har eskalerat efter att bolaget nu stämt skådespelaren och efterfrågar minst 350 miljoner USD i skadestånd.

– Pitt slösade företagets tillgångar genom att spendera miljoner på statusprojekt, inklusive mer än 1 miljon USD på poolrenoveringar, byggandet och ombyggnationer av en trappa och genom att spendera miljoner på att återställa en inspelningsstudio, står det bland annat i stämningsansökan enligt CNN.

Utöver ovan nämnda anklagelser och påståenden om att Pitt ska ha plundrat egendomen på tillgångar, menar Nouvel att skådespelarens beteende eskalerade efter att Jolie sålde bolaget till Tenute del Mono, en del av Stoli Group, som ägs av den ryske oligarken Yuri Shelfer.

– Uppretad av att Jolie sålt Nouvel till Stoli istället för honom har Pitt betett sig som ett grinigt barn, och vägrat behandla Nouvel som en jämbördig verksamhetspartner, ska stämningsansökan också hävda.

Den rättsliga tvisten mellan Brad Pitt och Nouvel ska ha pågått sedan februari 2022, då Pitt lämnade in en stämningsansökan mot Jolies försäljning med motiveringen att de hade kommit överens om att ingen part skulle sälja sin andel utan den andres godkännande. Jolie ska då ha lämnat in en motansökan som bestred Pitts påstående.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL