Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Boogeyman Stephen Kings läskigaste novell blir film

Boogeyman Stephen Kings läskigaste novell blir film

Kristian Andersson | Nyhet
29 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
29 juni 2018

"A Quiet Place"-författarna gör manus av Stephen Kings klassiska novell.

Boogeyman
bloody-disgusting: Bppgeyman

Stephen King är troligtvis en av de mest berömda författarna genom tiderna, i alla fall inom skräckgenren. Det har med tiden släppts en hel uppsjö av filmer baserade på hans böcker och noveller, nu är det dags för en ny, nämligen Boogeyman.

Enligt Deadline har 20th Century Fox har precis blivit klara med en deal där manusförfattarna bakom A Quiet Place, Scott Beck och Bryan Woods, ska skriva ett manus av Stephen Kings berömda novell The Boogeyman från 1973.

Enligt många Stephen King-älskare är Boogeyman den läskigaste novellen han någonsin skrivit. Vi bör också känna till att filmen tidigare haft premiär fast då som en kortfilm i antologifilmen Creepshow från 1982. Likaså har novellen filmatiserats av många mindre filmskapare då den är inkluderad i Stephen Kings "one dollar deal", där författaren låter små filmskapare filmatisera berättelsen för den symboliska summan av en dollar. Boogeyman har alltså inte tidigare haft ett större produktionsbolag med rejäl budget.

Om du gillar Stephen King så borde du spana in vår lista över de bästa Stephen King filmerna, där vi guidar dig genom det stora utbudet.

Boogeyman
GeekTyrant: Boogeyman

Ser du fram emot "Boogeyman"?