Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bonusfamiljen

Bonusfamiljen säsong 3 kommer våren 2019

Sebastian Håkansson | Nyhet
30 augusti 2017
Sebastian Håkansson | Nyhet
30 augusti 2017

Relationsdramat Bonusfamiljen fortsätter i SVT med en tredje säsong. Inspelningen börjar i april nästa år med preliminär start våren 2019.

Den första säsongen, som är en samproduktion mellan FLX och SVT, blev en stor succé i Sverige och säsong två har premiär den 29 januari 2018.

Bonusfamiljen blev onekligen en framgång med i snitt 1,3 miljoner tittare per avsnitt, men den ökade medvetenheten och efterföljande debatten kring bonusfamiljens utmaningar är unik. På ett varmt, roligt och allvarsamt sätt lyckades serien sätta fingret på en relativt undanskymd levnadssituation för många svenska familjer. Serien, som har skapats av Moa, Clara och Felix Herngren, Calle Marthin, Jesper Harrie samt Ditta Bongenhielm, fick redan innan premiären grönt ljus för en säsong två av SVT. Nu påbörjas även arbetet med ytterligare en säsong med förväntad sändning under våren 2019.

– Serien lyckas på ett oslagbart sätt berätta om både det krångliga och det roliga med att leva i en bonusfamilj, något som var tionde familj i Sverige numera gör. En succé som Bonusfamiljen får man när man lyckas träffa publiken rakt i hjärtat - självklart vill vi se en tredje säsong, säger Anna Croneman, programchef SVT Drama.

Livet i en bonusfamilj är inte bara en svensk företeelse. Även utomlands är intresset stort för den nybildade familjens vedermödor och Netflix har köpt sändningsrättigheterna för Bonusfamiljen I och II för global lansering. Formatet har även sålts till USA, Frankrike och Tyskland vilket innebär att vi kan förvänta oss lokala re-makes i framtiden

Bonusfamiljen
Foto: SVT

– FLX ambition är att skapa universella format, vilket ibland anses svårt när det gäller den ganska lokala dramakomedi- och komedigenren. Men det stora internationella intresset för Bonusfamiljen visar att rätt berättelser har potential att nå långt utanför Sveriges gränser, säger Pontus Edgren, Managing Partner FLX.

Nästa år kommer den efterlängtade fortsättningen. Handlingen utspelar sig cirka sex månader efter vi lämnade Lisa (Vera Vitali) och Patrik (Erik Johansson) och deras bonusfamilj. Den här gången kryddas livet i Sundbyberg bland annat med en liten bebis och en pappaledighet. Vi får även stifta bekantskap med Lisas syster Emma som spelas av Regina Lund samt kampsporttränaren Branco, spelad av Dragomir Mrsic. Den senare hamnar bland annat i Petra Medes karaktär Katjas blickfång. Till säsong två återkommer även Fredrik Hallgren, Johan Ulveson, Ann Petrén, Martin Luuk, Amanda Lindh, Frank Dorsin, Jacob Lundqvist, Leo Razzak, Marianne Mörck och Barbro ”Lill-Babs” Svensson mfl.

– Vi är så himla glada och tacksamma för att publiken har tagit den här serien till sig och engagerat sig i karaktärerna. I säsong två är vår förhoppning att man ska få lära känna dem ännu bättre och få se mer av deras bra och dåliga sidor. Vi har bland annat borrat ner oss i hur olika man kan se på vad en familj är och hur det påverkar bonusfamiljen när deras förväntningar på livet tillsammans krockar, säger Clara, Moa och Felix Herngren.

Bonusfamiljen II är en samproduktion mellan SVT och FLX och regisseras av Felix Herngren, Emma Bucht, Martin Persson och Eddie Åhgren. Manusgruppen består av Moa Herngren, Clara Herngren, Felix Herngren, Ditta Bongenhielm, Niclas Carlsson och Jonna Bolin-Cullberg.

Ser du fram emot Bonusfamiljen säsong 3?

 

NÄSTA ARTIKEL