Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Daniel Craig.

Bondstjärnan: "James Bond är också ett sexobjekt"

David Lindahl | Nyhet
04 april 2020
David Lindahl | Nyhet
04 april 2020

Lea Seydoux menar att även James Bond är en sexualiserad karaktär

Med nya James Bond-filmen på gång går skådespelerskan Lea Seydoux ut med att hon också tycker att James Bond är ett sexobjekt.

James Bond. Sexistisk eller ett sexobjekt? Nu går Bond-skådespelerskan Lea Seydoux ut och menar att James Bond själv faktiskt också är en sexualiserad karaktär.

1953 skapade den engelske författaren Ian Fleming James Bond, en brittisk spion med rätt att döda. Förutom att rädda världen har agent 007 en förkärlek för vodka martini och kvinnor. Sedan 1962 har filmerna om James Bond producerats på löpande band och nu med No Time to Die på ingång finns det totalt 27 olika Bond-filmer, varav två stycken är inofficiella producerade utanför EON Productions. 

På senare har tid har James Bond-filmerna blivit kritiserade för att ha en dålig kvinnosyn och en manschauvinistisk inriktning. Men skådespelerskan Lea Seydoux menar att James Bond också är ett sexobjekt.

Jag tror ofta att vi glömmer bort att James Bond också är ett sexobjekt. Han är en av de få, kanske den enda, manliga karaktär som sexualiseras, berättade Lea Seydoux i en intervju med Harper's Bazaar.

  Jag tror att kvinnor också älskar att se James Bond och hans kropp. Jag gillar i alla fall att se sexiga män i badbyxor. 

Den nya James Bond-filmen No Time to Die kommer att ha premiär senare i höst efter att premiären skjutits upp på grund av Coronaviruset.