Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bohemian Rhapsody kan få en uppföljare

Bohemian Rhapsody kan få en uppföljare

Eric Diedrichs | Nyhet
12 mars 2019
Eric Diedrichs | Nyhet
12 mars 2019

Det hintas om en uppföljare till Queen-filmen.

Queen spelar live.
Från Bohemian Rhapsody. Foto: 20th Century Fox.

Efter framgångarna med Queen-filmen "Bohemian Rhapsody" snackas det nu inom "Queen-familjen" om en uppföljare. Om filmen blir av eller inte återstår att se.

En av fjolårets stora ekonomiska succéer stavas Bohemian Rhapsody – en spelfilm om Freddie Mercury, frontmannen i det legendariska rockbandet Queen. Trots att filmen fick ett svalt kritikermottagande blev den en stor publikfavorit.

Bohemian Rhapsody gjorde även ett segertåg på flera stora galor och belönades med bland annat 4 Oscars, 2 Golden Globes, 2 BAFTAs och en 1 SAG.

Sett till detta, och med en grundläggande vetskap om hur Hollywoods maskineri fungerar, kommer det kanske inte helt som en överraskning att en uppföljare ryktas vara på gång. Men det är viktigt att poängtera att detta än så länge bara är ett rykte.

I en intervju med PageSix har Rudi Dolezal, regissören bakom närmare 30 stycken musikvideos med Queen, meddelat att en uppföljare till Bohemian Rhapsody diskuteras "kraftigt" inom Queen-familjen. Något som går i samklang med vad Queen-gitarristen Brian May sade i december: "Jag tycker att Live Aid är en bra brytpunkt Vem vet, det kanske blir en uppföljare".

Bohemian Rhapsody 2 skulle i så fall skildra de sista åren i Freddie Mercurys liv.

Vill du se en uppföljare till Bohemian Rhapsody?