EXTRA: Disney skrotar Boba Fett-filmen

EXTRA: Disney skrotar Boba Fett-filmen

Fredrik Edström
Uppdaterad 05 juli 2021 kl. 11:07 | Publicerad 27 oktober 2018 kl. 10:10

Disney har tagit till sig av kritiken - Boba Fetts fristående film blir inte av.

Prisjägaren Boba Fett.

Disneys Star Wars-universum har stött på patrull. Efter det kyliga mottagandet av "Solo: A Star Wars Story"  lägger nu företaget sin planerade fristående film om prisjägaren Boba Fett på hyllan. 

Det har regnat båda lovord och avsky från kritiker och fans över Disneys Star Wars-universum. The Last Jedi blev en av de mest polariserande blockbusters i modern tid och den fristående filmen om galaxens favoritsmugglare, Han Solo, var en ekonomisk besvikelse. Disney har nu satt öronen på spets och lyssnat och tagit fram yxan: Boba Fett: A Star Wars Story blir inte längre av. Det är filmsajten Variety som fått nys om detta scoop.

I maj kunde vi på Filmtopp meddela att projektet fått ordentlig studs när regissören James Mangold knutits till det. Nu tycks alltså att Mangold fått en stor lucka i sitt schema efter att nyheten om att filmen blivit nedlagd landat. Rykten har länge florerat kring spin-off rullarnas framtid men nu tycks alltså domen ha fallit.

Boba Fett har länge ansetts vara en fanfavorit och han debuterade i George Lucas rymduniversum i The Empire Strikes Back (1980) och återvände, och mötte till synes sitt öde, i Return of The Jedi (1983). Det återstår att se om vi får återse den prisjägaren med den distade rösten i framtiden.

Hur känner du kring att spin-offen nu är nerlagd? Hiss eller diss?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL