Blir Sherlock Holmes 3 av? Regissören uttalar sig

Blir Sherlock Holmes 3 av? Regissören uttalar sig

21 juni 2022 kl. 08:06

Kommer vi få se en tredje Sherlock Holmes?

Vi har fått vänta länge på nästa "Sherlock Holmes"-film och trots att projektet fått grönt ljus har det ännu inte blivit av. Nu uttalar sig regissören om filmens status.

Sherlock Holmes 3 är en film som länge funnits i planerna och befunnit sig i sin utvecklingsfas, men på vägen har projektet stött på hinder – inte minst pandemin har gjort att filmen skjutits på framtiden.

De andra två filmerna släpptes 2009 och 2011, där vi bland annat fick se Jude Law och Robert Downey Jr. i huvudrollerna som Sherlock Holmes och John Watson. Båda stjärnorna är tänkta att medverka även i den tredje filmen. Sherlock Holmes-franchisen är den näst största Downey medverkat i, endast överträffad av hans medverkan i Marvels filmuniversum.

Som tidigare nämnt så har projektet varit i rullning ganska länge. Det har till och med gått så långt att produktionsbolaget Warner Bros. har gått ut med premiärdatum; närmre bestämt under julen 2020, men så blev det som bekant inte.

Projektet har till och med en bekräftad regissör i form av Dexter Fletcher, som ligger bakom filmer som Rocketman  De hade till och med bestämts att Dexter Fletcher som ligger bakom Rocketman och Eddie the Eagle, samt är högaktuell som regissör för Paramount+ serie, The Offer.

Fletcher pratade i dagarna exklusivt med Collider och berättade följande om Sherlock Holmes-uppföljaren:

– Pandemin har gjort att projektet försenats, men jag tror att filmen kommer att göras. Jag tycker att filmen måste göras. I nuläget vet jag tyvärr inte när det blir, men det är min tro att det måste bli av.

Inget verkar med andra ord vara helt och hållet hugget i sten, men får regissören själv bestämma kommer uppföljaren definitivt att bli av.

Mer om filmens vara eller icke vara:

NÄSTA ARTIKEL