Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Blir det en uppföljare till The Social Network?

Blir det en uppföljare till "The Social Network"?

Filip Kruse | Nyhet
15 januari 2019
Filip Kruse | Nyhet
15 januari 2019

Manusförfattaren Aaron Sorkin hintar om "The Social Network 2".

Jesse Eisenberg i "The Social Network", skriven av Aaron Sorkin.
Jesse Eisenberg i rollen som Facebooks skapare Mark Zuckerberg. Foto: Columbia Pictures

En av årtiondets mest hyllade filmer, David Finchers "The Social Network", kan komma att få en uppföljare. I alla fall om man ska lita på filmens manusförfattare Aaron Sorkin.

I en ny intervju med manusförfattaren Aaron Sorkin gjord av AP Entertainment kommer det fram att det inte alls är omöjligt att vi får se en uppföljare till succén The Social Network. Sorkin berättar att han inte vet lika mycket om Facebook som han gjorde 2005, då han först började skriva manuset, men att han vet tillräckligt för att en uppföljare borde göras. Vidare säger han att filmens producent Scott Rudin mejlat honom flera gånger med frågan "Är det inte dags för en uppföljare nu?"

Det har definitivt skett en hel del med Facebook som företag sedan The Social Network kommit ut, så det borde inte finnas brister på historier för Sorkin att dramatisera med sin vassa dialogpenna. Frågan är istället om regissör David Fincher kommer att återvända, och om skådespelarna (i synnerhet Jesse Eisenberg som spelade Mark Zuckerberg) är sugna på att reprisera sina roller. Det känns som en förutsättning för att samma magi ska kunna uppstå.

Hade du velat se en uppföljare till The Social Network?

NÄSTA ARTIKEL