Blev världsberömd med Oscarsfilm – påstås ha tagit livet av sig

Blev världsberömd med Oscarsfilm – misstänks ha tagit livet av sig

Axel Diedrichs
27 december 2023 kl. 11:12

Parasite-stjärnan Lee Sun-kyun död

Den sydkoreanske skådespelaren Lee Sun-kyun, främst känd från "Parasite", är död. Media uppger att dödsorsaken kan ha varit självmord.

Parasite-stjärnan Lee Sun-kyun, 48, har hittats död i centrala Seoul, detta rapporterar The Guardian och en rad internationella medier. Hans fru ska ha hittat vad som verkade vara ett självmordsbrev och då ringt polisen som fann honom livlös i en parkerad bil på onsdagsmorgonen.

Redan innan han hittades död fanns Lee på polisens radar. Han var under utredning för droganvändning och hade spenderat större delen av helgen i förhör. I Sydkorea har man hårda lagar mot bruk av droger, och i Lees fall riskerade han att få upp till fjorton år i fängelse.  

Slog igenom med Parasite

Lee Sun-kyun debuterade som skådespelare redan 2001 och har sedan dess medverkat i flera stora produktioner. Internationellt sätt så är det dock det flerfaldigt Oscarsbelönade dramat Parasite från 2019 som han är mest känd för. I filmen spelar han den rika patriarken Dong Ik, en roll som han vann ett flertal priser för. Lee hade också huvudrollen i serien Dr. BrainApple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL