Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Black Panther historisk trea av biointäkter

Black Panther historisk trea av biointäkter

David Lindahl | Nyhet
08 april 2018
David Lindahl | Nyhet
08 april 2018

Inkomstmässigt är Black Panther på tredje plats i USA.

kommande disneyfilmer
Black Panther.

Wakanda-superhjälten Black Panther är just nu den tredje mest inkomstbringande filmen på bio i USA. Den passerade nyligen Titanic.

Avatar och Star Wars: The Force Awakens är filmerna som Black Panther har kvar att slå innan den kan krönas som kung av biointäkter i USA. The Hollywood Reporter rapporterar att Wakanda-superhjälten i fredags passerade Titanics 659,5 miljoner dollar i biointäkter och därmed säkrade den tredje platsen i USA:s historia.

Avatar och The Force Awakens ligger båda på 760,5 respektive 936,7 miljoner dollar vilket innebär att Black Panther har en bit kvar innan den kan ligga ensam på topp. Totalt har filmen dragit in 1,29 miljarder dollar internationellt vilket än så länge placerar den på tionde plats i världen. Den just nu mest inkomstbringande filmen någonsin är Avatar som rätt ohotat nästan drog in 2,8 miljarder dollar.

Alla dessa siffror är dock framtagna utan inflation och det finns uträkningar som menar att Borta med vinden i sådana fall är den film som dragit in mest. Med inflation inräknat skulle den bara i USA ha dragit in över 1,8 miljarder dollar och över 3,4 internationellt.

Nyligen bestämdes det att Black Panther får en uppföljare.

Tror du att Black Panther kan fortsätta tjäna in pengar på bio i USA?

NÄSTA ARTIKEL