Biorekord för Håkan Bråkan – uppföljare bekräftad

Biorekord för Håkan Bråkan – uppföljare bekräftad

Filmtopp
02 mars 2023 kl. 12:03

Hundratusentals har sett Håkan Bråkan på bio

"Håkan Bråkan" är det mest sedda svenska biofilmen sedan 2019. Detta meddelar Nordisk Film i ett pressmeddelande och passar samtidigt på att avslöja att succéfilmen får en uppföljare.

Biorekord för Håkan Bråkan – uppföljare bekräftad
Foto: Nordisk Film.

"Håkan Bråkan" är den första svenska biofilmen att nå över 300 000 biobesök sedan "En del av mitt hjärta", som hade biopremiär 25 december 2019.

– I en tid som främst präglas av amerikanska storfilmer är detta ett otroligt skönt bevis på att svensk film fortfarande kan leverera på bio, säger Morten Christoffersen, vd på Nordisk Film Distribution i Sverige. Vårt fokus på att erbjuda svensk kvalitativ film för en bred publik kommer att fortsätta.

Håkan bråkan är regisserad av Ted Kjellson, med manus av Thobias Hoffmén och producerad av Malin SöderlundUnlimited Stories, med Nordisk Film, Film i Väst och SVT som samproducenter. Håkan Bråkan bygger på karaktärer från de mycket populära böckerna av Sören Olsson och Anders Jacobsson.

– Vi är oerhört glada att publiken vill se svensk film för hela familjen, säger Malin Söderlund, producent på Unlimited Stories. Att tillsammans njuta av en filmupplevelse är vårt stora mål och då är det så fantastiskt att publiken är tillbaka på biograferna och ser Håkan Bråkan!

Håkan Bråkan 2 på gång – då kommer den

Den andra filmen om Håkan Bråkan spelas in under våren med samma uppställning; regissör Ted Kjellsson, manus Thobias Hoffmén och producent Malin Söderlund. I rollerna ser vi igen Silas Strand, Sissela Benn och Fredrik Hallgren m.fl. och filmen beräknas ha svensk biopremiär i februari 2024.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL