Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Biopubliken blir filmskapare på Göteborgs Lilla Filmfestival

Biopubliken blir filmskapare på Göteborgs Lilla Filmfestival

Eric Diedrichs | Nyhet
15 januari 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
15 januari 2018

Unga biobesökare får skapa film under Göteborgs Lilla Filmfestival.

Skapa och knåda ihop en egen animationsfilm eller skriv ditt allra första filmmanus. De rafflande äventyren flyttar ut från bioduken när de unga biobesökarna själva får chansen att skapa film under Göteborgs Lilla Filmfestival.

I ett pressmeddelande berättar Göteborg Film Festival att Draken förvandlas till studio och kreativ verkstad under Göteborgs Lilla Filmfestival. Alla barn och unga upp till 15 år och deras vuxenkompisar har chans att prova på livet såväl framför som bakom kameran. Manusförfattaren Lovisa Löwhagen lär ut knepen för att lyckas med filmmanuset och så blir det street, jazz- och showdans i filmens tecken med musik från filmer som Step Up och StreetDance.

– För mig är det viktigt att man får en helhetsupplevelse under Göteborgs Lilla Filmfestival. Att man får se fantastisk och bra kvalitetsfilm från världens alla hörn men även att man får testa på att skapa, uttrycka sig och filma själva. Jag tror att man får större förståelse för filmen som uttrycksmedel då, om man utövat det praktiskt själv, säger Erika Olsson, projektledare för Göteborgs Lilla Filmfestival.

Årets vinjett handlar om en rymddrakes äventyr i sökandet efter Göteborgs Lilla Filmfestival, gjord av klass 2a från Sjumilaskolan.

– Jag är jätteglad över att vi visar Agatha Granndetektiven som invigningsfilm. En otroligt fin och spännande film som tar upp både utanförskap och vikten av att stå för det man tror på. Filmen är gjord av den danska regissören Karla Von Bengtsson, men filmen är dubbad till svenska. Jag är så himla stolt över vårt fantastiska program som bland annat innehåller en fransk tecknad zombiefilm, en dokumentär från Swaziland och ett internationellt kortfilmspaket för den mista publiken, säger Erika Olsson, projektledare för Göteborgs Lilla Filmfestival.

Dessutom blir det premiär för dokumentärfilm, Liyana, på årets filmfestival, i en spännande fusion med animerat äventyr. I en kavalkad av 2017 års bästa internationella kortfilmer gör även det lilla formatet entré på festivalen.

Göteborgs Lilla Filmfestival pågår 18 – 21 januari på biografen Draken och Frölunda Kulturhus.