Biopremiär för Oscarsnominerade ”Lärarrummet”

Biopremiär för Oscarsnominerade ”Lärarrummet”

Axel Diedrichs
16 februari 2024 kl. 16:02

Nu är Tysklands Oscarsbidrag här

Festivalsäsongen må vara över för tillfället, men för dig som vill se något europeiskt och kvalitativt så finns nu ”Lärarrummet” att se på Filmstaden.

Vankas det biomys i kväll, och kanske med en kvalitativ rulle för en gångs skull? I så fall tycker vi att du ska se den hyllade tyska dramafilmen Lärarrummet som för stunden är bland det klart bästa man kan gå och se. Filmen följer en lärare som får alla emot sig när hon bestämmer sig att dra igång en egen utredning runt hennes elev som felaktigt påstås ha stulit.

Biopremiär för Oscarsnominerade ”Lärarrummet”
Foto: NonStop Entertainment.

Biopremiär för Oscarsnominerade ”Lärarrummet”

Lärarrummet, som på tyska heter Das Lehrerzimmer, är en av de mest hyllade filmerna från 2023. Förutom att vara nominerad till en Oscar, så har den ordentligt höga 84/10 i kritikersnitt enligt Metacritic. På IMDb kan vi se ett starkt användarbetyg på 7.5/10. Filmen beskrivs som ett skarpt utfört drama om idealism och civilkurage, som också visar hur skolmiljön speglar samhället i stort.

Så här lyder dess synopsis: 

Carla är en ambitiös ung lärare vars elev på fördomsfulla grunder anklagas för stöld. Hon har dock andra misstankar och bestämmer sig för att göra en egen utredning. Det blir ett ödesdigert beslut som vänder elever, föräldrar och lärare emot henne.

Se trailern till "Lärarrummet":

Du som vill säkra dina biljetter till en visning av filmen gör det här.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL