Biopremiär för Folk och rövare i Kamomilla stad

Biopremiär för Folk och rövare i Kamomilla stad

Sofie Landgren
31 mars 2023 kl. 14:03

Från norsk barnbok till biofilm

Nu kommer filmen, baserad på Thorbjørn Egners älskade berättelse om Kamomillastad, till svenska biografer. En fartfylld och färgstark animerad film för hela familjen!

Biopremiär för barnfilmen Folk och rövare i Kamomilla stad
Foto: Nordisk Film.

Premiär för "Folk och rövare i Kamomilla stad"

Nu kommer berättelsen om de tre rånarna Kasper, Jesper och Jonatan till svenska biografer. De tre rånarna bor strax utanför den fridfulla staden Kamomilla, och när de behöver något så smyger de helt enkelt in till stan och stjäl det. En dag grips de tre rånarna och placeras i stadens fängelse, men när en brand bryter ut, får trion en chans att bevisa för stadens invånare att de är mer än bara rånare.

Biopremiär för barnfilmen Folk och rövare i Kamomilla stad
Foto: Nordisk Film.

Baserad på barnboksförfattaren Thorbjørn Egners historia

Folk och rövare i Kamomilla stad är baserad på Thorbjørn Egners barnbok från 1955 med samma titel. Historien handlar om den fridfulla, fiktiva staden Kamomilla och dess invånare. Någon biltrafik förekommer inte i staden, men däremot finns det en spårvagnslinje. Spårvagnen är avgiftsfri, och alla passagerare bjuds på kakor under resans gång. Det finns även tre rövare som heter Kasper, Jesper och Jonatan som bor utanför staden med sitt tama lejon. De tre rånarna brukar stjäla saker de behöver, även om de inte är speciellt elaka.

Filmen har en speltid på en timme och 19 minuter och den är lämpad för hela familjen.

Missa inte biopremiären av "Folk och rövare i Kamomilla stad" som kommer till svenska biografer idag, den 31 mars!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL