Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Biograf Park stänger ned

Biograf Park stänger ned

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
08 februari 2017
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
08 februari 2017

Nu har SF Bio tagit beslutet om att släcka bioduken för gott på Biograf Park, en av Stockholms äldsta Biografer. 

Detta är något som har bestämts eftersom det har visat sig att publiken oftare dras till SF:s mer moderna biografer än de gamla. Några fler orsaker är att biografen är av stort renoveringsbehov och att hyreskostnaderna har ökat. Det skriver SF Bio i sitt pressmeddelande

– Biografen Park har med åren förlorat sin dragningskraft på publiken, säger Maria Skoglund, VD på SF Bio. Foajén är för liten för att fungera vid uthyrning till evenemang och biografen saknar nödvändig tillgänglighetsanpassning i form av hissar och dylikt. Dessutom så väljer publiken i dag våra moderna biografer och Filmstäder och våra nya biografkoncept är ett allt mer attraktivt alternativ.

Visst finns något sorgligt över att en gammal biograf läggs ned. Med verksamheten försvinner så mycket mer än gäster och biljettintäkter, då platsen bär på en anrik och historisk prägel. Framför allt kanske för de äldre bioälskarna, varav några säkert hade sin första dejt på biografen.

Biograf Park, som sedan 1941 befunnit sig på Sturegatan i Stockholm, kommer dörrarna att stängas för gott den 30:e september 2017. Lokalen kommer då att användas för annan verksamhets ändamål. Kanske slutar det likadant för vår kära gamling som det gjorde med Röda Kvarn på Biblioteksgatan, blir det en förvandling till ännu en klädbutik inom snar framtid?

Marlon Appelgren

NÄSTA ARTIKEL