Bioaktuella Mucklorna – ny Pettson och Findus-film

Bioaktuella Mucklorna – ny Pettson och Findus-film

Filmtopp
Uppdaterad kl. 09:02 | Publicerad 17 februari 2023 kl. 09:02

Nu står de luriga krabaterna i centrum

Nu rullar "Mucklorna" på bio – en ny film i den otecknade filmserien som baseras på Sven Nordqvist klassiska Pettson och Findus-böcker.

Pettson och Findus har blivit något av en institution i svenskt familjeliv. Många är vi som har vuxit upp med Sven Nordqvists underbara böcker, men det är inte bara vi svenskar som har fallit pladask för deras charmiga värld och läckra illustrationer. Tyskarna har sedan en tid tillbaka producerat en filmserie baserad på Pettson och Findus och i dag är det premiär för nästa installation – Mucklorna.

Bioaktuella Mucklorna – ny Pettson och Findus-film
Foto: SF Studios

Detta handlar Mucklorna om

Mucklorna bor på Pettson och Findus gård men innan de flyttade dit bodde de i en stökig affär. Där de levde ett glatt liv och hade allt de behövde. När affären fick en ny ägare som älskade ordning och reda förändrades allt. De tre mucklorna Sonja, Tjorben och Sture gav sig ut på en farofylld resa för att hitta ett nytt hem.

Se trailern till Mucklorna här:

Se de tidigare filmerna i samma serie

De tyska filmerna om Pettson och Findus har producerats sedan 2014 och alla är regisserade av Ali Samadi Ahadi. Om du vill värma upp inför Mucklorna eller blir sugen på mera efter ditt biobesök, kan du se här nedan var du streamar de andra filmerna i filmserien.

Här streamar du Pettson & Findus-filmerna:

"Mucklorna" har premiär i dag på svenska biografer. Filmen är tillåten för alla åldrar.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL