Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Billy Zane ska spela Marlon Brando

Billy Zane ska spela Marlon Brando

Nikola Ruzicic | Nyhet
19 januari 2019
Nikola Ruzicic | Nyhet
19 januari 2019

Titanic-skådisen får det hedersamma uppdraget.

Bilden visar skådisen Billy Zane från filmen The Employer
Billy Zane från filmen "The Employer". Foto: Vision Films.

En nyplanerad film om Marlon Brando som bygger på memoarerna av skådespelarens arkitekt Bernard Judge är på gång. Den ska utspela under stjärnans "svåra år" 1969 - 1974 och Billy Zane ska spela huvudrollen.

När Marlon Brando slog igenom i Hollywood i början av 50-talet gjorde han det med en sällsynt skådad magnetism. Filmer som Linje Lusta (1951) och Storstadshamn (1954) katapulterade honom till att bli den starkast lysande stjärnan på filmhimmelen.

Bakom stjärnglansen gömde sig dock en komplex individ med stora existentiella frågor. Frågor som fick honom att ifrågasätta det materiella levernet och människans uppgift på jorden. (Kolla gärna in den utmärkta dokumentärbiografin Listen to me Marlon (2015) för att få en större inblick i denna del av stjärnas liv).

Enligt Variety avhandlar Judges memoarer den vänskap som utvecklades under tiden då han fick i uppdrag av Brando att försöka bygga världens första helt ekologiska tillflyktsort på en liten ö utanför Tahiti. En tid då Brandos karriär var på väg att stupa innan den plötsligt blev sensationellt återupplivad via storfilmerna Gudfadern och Sista tangon i Paris.

Zane, fortfarande mest känd för sin roll i "Titanic", har aldrig ens varit i närheten av samma stjärnstatus som Brando. Till sin fördel har han dock stora likheter med filmikonen rent utseendemässigt. Nu återstår att se huruvida han även talangmässigt har vad som krävs för axla rollen.

Se till att kolla in Filmtopps nyhetsavdelning för fler spännande filmnyheter.

Vad är dina tankar om Billy Zane som Marlon Brando?