Bill Skarsgårds nya biofilm slaktas av kritikerna: ”Infantil och korkad”

Bill Skarsgårds nya biofilm slaktas av kritikerna: ”Infantil och korkad”

Axel Diedrichs
Uppdaterad kl. 11:05 | Publicerad 04 maj 2024 kl. 08:05

Ingen succé för "Boy Kills World"

Den våldsamma actionfilmen "Boy Kills World" med Bill Skarsgård i huvudrollen har svårt att locka internationell publik. Likaså sågas den av kritikerna såväl hemma i Sverige som i USA.

Bill Skarsgård är tillbaka på bioduken med sin nya film Boy Kills World. I den spelar han en dövstum mördarmaskin som en dag får chansen att hämnas på sina föräldrars mördare. Filmen är paketerad i högoktanig och rejält våldsam action med vår Hollywoodsvensk som inte har enda en replik. 

Boy Kills World hade biopremiär i går och recensionerna har kommit in. Vi behöver inte väga dem mot varandra särskilt mycket för att urskilja vad domen blir. Med femton recensioner ute har Boy Kills World ett svenskt kritikersnitt på 1,9/5. Av dessa har den sju tvåor i betyg, fem ettor och två överstrukna.

DN som tillhör de två hårdaste redaktionerna i det här fallet sågar Boy Kills World för att bjuda på "ofattbart infantil och korkad action". Kulturnytt i P1 som också ger filmen ett överstruket betyg, kallar den för ett "bottennapp" men vill inte klandra Skarsgård för dess låga nivå. Den snällaste tidningen, Toppraffel, är ensamma om att ge filmen en tre av fem i betyg med motiveringen att den är en "halvhyfsad film" som är "rätt bra för att vara rätt kass".

Bill Skarsgårds nya film slaktas av kritikerna: ”Infantil och korkad”
Foto: Lionsgate.

Boy Kills World får snäppet bättre mottagande i USA

I min egen recension klandrar jag filmen för att sakna karaktärsbygget som behövs för att en hämndhistoria ska lyckas engagera. Likaså har jag stora problem med att Bill Skarsgårds voice over görs av en helt annan skådespelare som inte alls passar honom. Men är man mindre intresserad av en story och bara vill se huvuden rulla, så kommer nog ingen att lämnas besviken.

Sammantaget kan det svenska mottagandet av Boy Kills World bäst beskrivas som en slakt. I USA har filmen inte riktigt lika lågt snitt. I skrivande snutt ger kritikernas samlade omdöme den ett poäng på 47/100 enligt Metacritic, vilket innebär att den där håller sig ovanför de lägsta betygsmarkerna.  

"Boy Kills World" finns nu att se på svenska biografer. Har du redan sett den eller planerar att se den så återkom gärna på Filmtopps Facebooksida med vad du själv tycker!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL