BESKEDET: Premiären för Fast and Furious 11 kan dröja längre än väntat

BESKEDET: Premiären för "Fast and Furious 11" kan dröja längre än väntat

Filmtopp
25 maj 2023 kl. 19:05

Chef på Universal delar sin oro

Den senaste delen i filmserien, "Fast X", lämnar fansen med mycket att se fram emot i kommande film. Men ett nytt besked innebär att väntan på "Fast and Furious 11" kan bli längre än tänkt.

Bioaktuella Fast X utgör den första delen i vad som blir en avslutande trilogi för familjen Torettos fartfyllda franchise. Många pratar om slutet på den nya filmen och väntar ivrigt på att få se fortsättningen. Men som saker och ting ser ut just nu kan premiären komma att landa senare än vad produktionen hoppas på. Anledningen är den pågående manusstrejken i Hollywood, som kan komma att komplicera saker och ting.

BESKEDET: Premiären för "Fast and Furious 11" kan dröja längre än väntat
Jason Momoa i "Fast X". Foto: Universal.

Chef på Universal delar sin oro över premiären för "Fast and Furious 11"

Tanken är att nästa film i serien med Vin Diesel och hans skådespelarfamilj ska ha premiär 2025, men den pågående strejken bland manusförfattare i Hollywood är ett orosmoln som tätnar allt mer. I en intervju med Los Angeles Times berättar Peter Cramer, chef över filmjätten Universal, att premiären för Fast and Furious 11 kan tvingas skjutas upp:

– Det beror på hur länge strejken pågår, men uppenbarligen kommer den att avbryta skrivprocessen för nästa Fast-film. Om den varar för länge blir det svårt att föreställa sig att vi kan få den här filmen färdig inom den tidsram vi önskar, säger Cramer.

Sett till att Fast X spelades in i april/maj 2022 för att släppas i samma period året efter får vi förmoda att planen är att nästa film ska spelas in under senvåren 2024 för att släppas under den perioden 2025. Men detta bör snarare alltså betraktas som en förhoppning. 

Filmtopp håller dig uppdaterad så fort vi vet mer om premiären för den efterlängtade uppföljaren.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL