Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Bergman Island är med och tävlar om Guldpalmen

Bergman Island är med och tävlar om Guldpalmen

Sofia Olovsson | Nyhet
03 juni 2021
Sofia Olovsson | Nyhet
03 juni 2021

Mia Hansen-Løves film tävlar om pris i Cannes.

Den kommande filmen Bergman Island har redan nått stora framgångar då den blivit nominerad för en Guldpalm på den franska filmfestivalen.

Bergman Island utspelar sig på Gotländska Fårö där Ingmar Bergman själv spenderade mycket tid när han levde. Filmen kommer handla om ett par som besöker Fårö för att bland annat hitta inspiration vilket leder till att paret upplever Fårö på varsitt håll och deras relation börjar sakta men säkert tvina. 

Bergman Island
TriArt

I ett pressmeddelande berättar nu Filminstitutet att den kommande filmen Bergman Island är nominerad till en Guldpalm vilket inte blir första gången för regissören Mia Hansen-Løve att bli nominerad i Cannes. 

Filmen är en fransk-belgisk-tysk-svensk samproduktion där vi får se flera svenska skådisar i rollerna, bland andra Joel SpiraOscar ReisAlbin GrenholmSiri Hjorton Wagner och Anki Larsson. Huvudrollerna spelas av Tim Roth, Vicky Krieps och Mia Wasikowska

Fler filmer som kommer tävla om en Guldpalm i Cannes är den norska Joachim Triers film Världens värsta människa. Även Valdimar Jóhannssons Lamm med Noomi Rapace i huvudrollen tävlar i kategorin Un certain regard. 

Cannes Filmfestival äger rum den 6-17 juli. 

VIDARE LÄSNING:

Ingmar Bergmans bästa filmer: 1967-2003

NÄSTA ARTIKEL