Benedict Cumberbatch gör ny roll i remake av Michael Douglas-klassiker

Benedict Cumberbatch gör ny roll i remake av Michael Douglas-klassiker

Fredrik Larsson
02 april 2024 kl. 11:04

Benedict Cumberbatch och Olivia Colman spelar det hatande kärleksparet

Filmstjärnorna Benedict Cumberbatch och Olivia Colman har båda vunnit Oscars för sina skådespelarinsatser. Nu möts de i en bitter kärlekskomedi.

Benedict Cumberbatch och Olivia Colman har just skrivit på för filmen The Roses, det rapporterar The Hollywood Reporter. Detta blir alltså en remake av den anti-romantiska komedin The War of the Roses (1989) där Michael Douglas och Kathleen Turner spelade det bittra kärleksparet.

Filmen handlar om det gifta paret Oliver Rose (Benedict Cumberbatch) och Barbara Rose (Olivia Colman) som efter att ha gift sig upptäcker hur mycket de hatar varandra och skilsmässan är ett faktum. Nu ska de dela upp saker sinsemellan, bland annat huset, och det hela eskalerar något fruktansvärt.

Filmen är baserad på Warren Adlers roman från 1981 med samma namn.

Jay Roach tar över dirigentpinnen

I den första versionen stod Danny DeVito för regin, samt medverkade som advokaten Gavin d’Amato, vilket även var filmens narratör. Den här gången är det Jay Roachs tur att hålla i taktpinnen. Han har tidigare regisserat ett flertal andra komedier såsom Austin Powers In Goldmember (2002), Meet the Fockers (2004), The Campaign (2012) m.fl.

Om Roachs version blir lika fylld av kaos återstår att se.

Båda skådespelarna producerar

Både Benedict Cumberbatch och Olivia Colman har varsitt produktionsbolag. Cumberbatch har sitt SunnyMarch och Colman har South of the River. Under varsin flagg kommer de även stå som producenter för denna remake.

The War of the Roses (1989) kan du streama här!

”The Roses” är ännu under förproduktion. Filmtopp håller dig uppdaterad om nyheter kring filmen.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL