Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ben Afflecks Batman film hade fokuserat på galenskapen i Arkham Asylum

Ben Afflecks Batman film hade fokuserat på galenskapen i Arkham Asylum

Axel Diedrichs | Nyhet
01 augusti 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
01 augusti 2019

Ben Affleck ville ta Batman dit ingen tidigare gjort.

Han skulle först göra en supersatsning och regissera, skriva manuset samt ha huvudrollen i en ny Batman-film, men allt brann inne. Nu, efter att han hoppade av projektet och allt som har med Batman att göra, berättar fotografen Robert Richardson om hur Affleck ville göra sin film.

Många protesterade mot Ben Afflecks version av Gothams hämnare, som vi kan se i Batman v. SupermanSuicide Squad och Justice League. Folkets missnöje över hans Batman-porträtt gjorde att han hoppade av alla projekt som hade med hjälten att göra. Hans vän och kollega, den trefaldigt Oscarsbelönade fotografen Robert Richardson (Kill Bill och The Aviator) berättar nu i podcasten HappySadConfused om visionen Affleck hade för sin Batmanfilm:

– Det fanns ett manus, men inget älskat sådant. Ben jobbade väldigt hårt på att göra ändringar i det. Han gick in på de mer galna aspekterna... Han klev in i Arkham, där alla är onda. Jag var väldigt intresserad av det.

Nej, det blir ingen Batmanfilm av Ben Affleck. Istället får vi se Apornas Planet-regissören Matt Reeves ta sig an den älskade superhjälten. Vi vet sedan tidigare att Robert Pattinson kommer att spela Batman i vad som blir en trilogi. Den första filmen kommer att fokusera på Bruce Waynes arbete som detektiv, vilket vi ännu inte riktigt sett i biofilmerna.

Vad säger du, hade du hellre sett Affleck arbeta vidare på sin solofilm om Batman?

NÄSTA ARTIKEL